Uppföljaren till populära flaskan: Rödvinet finns nu på box

Flaskvinet Les Sorts blev en favorit. Nu är uppföljaren här: Premiumboxen Les Sorts Serra Catalana, med druvor från de fina vinområdena i Montsant. Här finns vinet på butikshyllorna.

Klicka här för att komma till produktsidan för Les Sorts Serra Catalana.

Les Sorts Serra Catalana är ett smakfullt rödvin som härstammar från den spanska regionen Katalonien. Vinet bjuder på en balanserad och härlig blandning av tre olika druvor: garnacha, carignan och välkända merlot och passar att matcha till alltifrån en mustig gryta, en välsmakande köttbit eller en enkel skål med chips.

Och de goda recensionerna har inte låtit vänta på sig.
Hurra – det har precis släppts ett nytt rött boxvin av riktigt god kvalitet! Och med ursprungskaraktär och bra uttryck i smaken, skrev exempelvis vinkännaren Gunilla Hultgren Karell i ett omdöme under sommaren.

Om namnet på rödvinsboxen låter bekant beror det troligen på en uppskattad vinsläkting. Les Sorts Selecció är ett systervin till Les Sorts Serra Catalana och påminner om boxen. Men de båda vinerna skiljer sig en aning åt i blenden och medan Les Sorts Selecció är ett flaskvin från Montsant så levereras Les Sorts Serra Catalana istället på box. Men en ny förpackning innebär knappast att man tummat på kvaliteten, Serra Catalana är en premiumbox som i mångt och mycket påminner om ett flaskvin.

Les Sorts Serra Catalana finns att hitta på flertalet Systembolag runt om i landet. Spana in vinets produktsida här för att se exakt vilken butik som har vinet inne och på vilken hylla det finns att hitta.

Klicka här för att komma till produktsidan för Les Sorts Serra Catalana.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel