Katalanskt rödvin för 279 kronor – hitta den i lokala butiken

Les Sorts Serra Catalana är rödvinet som levereras i en miljövänlig box – men där kvaliteten för tankarna till ett bättre flaskvin. Vinet finns på hyllorna i nära på ett hundratal butiker runt om i landet och kostar 279 kronor.
Här är fem saker du behöver veta om det populära rödvinet.

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.

Ursprung i populära vinområdet:
På de fina vinodlarområdena i katalanska Montsant, nära granne med det omtalade distriktet Priorat i norra Spanien, har producenten Celler Masroig hämtat druvorna till rödvinet Les Sorts Serra Catalana. Montsant har de senaste åren stuckit som en prisvärd och spännande granne till det mer välkända Priorat i Katalonien. För att säkerställa kvaliteten har man även hämtat en liten mängd druvor från närliggande appellationer.

Så smakar det:
Rödvinet, som levereras i en miljövänlig box, består av noga utvalda druvor av sorterna carignan, garnacha och merlot i en härlig blend. Blandningen skapar ett premiumvin med fatkaraktär. I smakpaletten framträder toner av bland annat mörka körsbär, choklad och plommon.

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.

Levereras på box:
Les Sorts Serra Catalana är systervin till flaskvinet Les Sorts Selecció. Förutom att blenden skiljer sig åt en aning finns också en skillnad i förpackning: Les Sorts Serra Catalana levereras på trelitersbox istället för flaska. Men om man trodde att det skulle innebära sämre standard på vinet är det läge att tänka om – här återfinns ett premiumvin på box med kvalitet av ett flaskvin.

Det passar att äta till:
Les Sorts Serra Catalana kommer bäst till sin rätt serverad runt 18 grader och gärna i kombination med en god matbit. Under senare delen av året passar det kanske allra bäst till en välsmakande köttgryta eller några kryddiga korvar. Det går också bra att dricka som sällskapsvin ackompanjerad av en enkel skål chips – varför inte framför en värmande brasa medan vintervädret smyger sig på?

Så köper man hem rödvinsboxen:
Les Sorts Serra Catalana har fått flera fina omdömen från vinkännare i Sverige och kommer på box som kostar 279 kronor. Vinet finns i ett flertal butiker runt om i landet – genom att klicka här kan du se vilka butiker som har vinet inne. När du väljer din butik kan du se exakt på vilken hylla och plats vinet finns att hitta. Skulle inte din butik ha rödvinet inne går det bra att beställa för avhämtning genom beställningssortimentet.

Klicka här för att komma till produktsidan för Les Sorts Serra Catalana.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel