Här hittar man spännande rödvinsboxen i sin lokala butik

En matvänlig låda som passar utmärkt till vinterns mustiga rätter. Premiumvinet Les Sorts Serra Catalana bär kvalitet som en flaska – men levereras på box.

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.

Vintern står för dörren och med det också andra rätter på middagsbordet. Nu är det dags för härliga grytor, kyckling i en mustig tomatsås eller varför inte en riktigt fin köttbit serverad med sås och potatis. Då finns ett riktigt premiumvin att hälla i glaset för att matcha det som finns på tallriken.

Les Sorts Serra Catalana är en blandning av garnacha, carignan och populära merlot och kommer från spanska Montsant, granne med välkända vinområdet Priorat i Katalonien i Spanien.

”Det är ett ytterst seriöst lådvin som både doftar och smakar dyrare och inte minst märks det att vi har att göra med ett kvalitativt urval druvor från en högklassig region”, skriver vinkännaren Gunilla Hultgren Karell i en recension.

Priorat-viner har länge varit populära, men nu börjar alltså allt fler få upp ögonen för grannen Montsant som ett prisvärt alternativ nära i smak och karaktär. Les Sorts Serra Catalana består av druvor från just Montsant men för att säkra tillgången har producenten Celler Masroig, med mer än hundra års erfarenhet av vinmakeri, även tillsatt en del druvor från andra appellationer.

Druvblandningen avger en fruktig doft med fatkaraktär och i smakpaletten finns inslag av röda frukter som körsbär och hallon tillsammans med olika kryddor och örter.

Vinet är systervin till populära Les Sorts Selecció men med en lite annan blend – och skillnaden att Les Sorts Serra Catalana kommer på låda. Det är med andra ord ett kvalitetsvin som istället levereras i den miljövänligare boxen.

Det högkvalitativa boxen Les Sorts Serra Catalana kostar 279 kronor finns att hitta på boxhyllan på det lokala Systembolaget. Klicka här för att komma till din närmaste butik som har vinet inne – eller hitta det i beställningssortimentet. Artikelnumret är 55637.

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel