Matkombon som passar till hyllade vinboxen

Omtalade rödvinet Les Sorts Serra Catalana är en box med kvaliteten av ett flaskvin. Vinet passar att dricka som det är, men självklart också tillsammans med mat. Här är matkombinationerna som passar med vinboxen.

Klicka här för att komma till produktsidan för Les Sorts Serra Catalana.

Druvorna till Les Sorts Serra Catalana har hämtats i Montsant, Katalonien. Vinområdet ligger granne med mer välkända Priorat, men druvorna i Montsant bär liknande karaktär och brukar utmålas som den prisvärda grannen.

Det är härifrån som producenten Celler Masroig hämtat druvorna till Les Sorts Serra Catalana, en härlig blend bestående av tre druvor: carignan, garnacha och, den mest kända, merlot. Vinet är ett systervin till Les Sorts Selecció, ett flaskvin med liknande blend, men skillnaden är att Les Sorts Serra Catalana levereras i en elegant trelitersbox.

Blandningen ger ett rödvin med en kryddig och nyanserad smak och fatkaraktär. I paletten återfinns svarta vinbär, körsbär, peppar och mörka örter. Vinet har fått flera fina recensioner av vinkännare runt om i landet.
”Wow, vilken positiv överraskning på boxhimlen”, skrev exempelvis Vinbanken i juni 2023.

Här finns Les Sorts Serra Catalana på hyllan!

Les Sorts Serra Catalana går bra att avnjuta som det är men är också ett fint komplement till maträtter över hela året. Nu under vintern går tankarna främst till att matcha rödvinet med en mustig gryta eller en stekt köttbit. Men det fungerar även till en sötare dessert eller som ett matchande vin för flera vegetariska rätter.

Rödvinsboxen finns på hyllan i ett flertal butiker över hela landet. Genom att klicka på den här länken kan man se vilka butiker som har vinet inne och på vilken plats det finns att hitta.

Les Sorts Serra Catalana, med årgången 2022, kostar 279 kronor och har artikelnummer 55632.

Klicka här för att komma till produktsidan för Les Sorts Serra Catalana.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel