Möt vintern med populära rödvinet – prisas av vinkännarna

Här är Les Sorts Serra Catalana – succéboxen som hyllas av vinkännare. Kvalitetsvinet har nämligen överösts av toppbetyg. 

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.

Les Sorts Serra Catalana är det spanska boxvinet som på kort tid har fått ta emot hyllningar från flertalet vinexperter. 

Med sin fruktiga smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj passar rödvinet perfekt till rätter med lamm- eller nötkött – men för den delen även till vegetariskt.  Bakom vinet återfinns den skickliga producenten Celler Masroig, som med Les Sorts Serra Catalana onekligen verkar ha fått till ett riktigt kvalitetsvin i boxformat – i alla fall om man ska tro på experterna. 

“Wow, vilken positiv överraskning på boxhimlen. Ett högkvalitativt boxvin som verkligen ska klassas som en premiumbox”, skriver Vinbanken i sitt omdöme från tidigare i år och delar med det ut betyget ”fynd!”.

Expressen instämmer. Gunilla Hultgren Karell ger den svarta boxen fyra getingar i betyg, och skriver på Vinbörsen: “Hurra – det har precis släppts ett nytt rött boxvin av riktigt god kvalitet!” i sitt omdöme. 

Les Sorts Serra Catalana innehåller en blandning av druvorna carignan, garnacha och merlot och är odlat i vindistriktet Montsant i Katalonien, Spanien, granne med mer kända och populära distriktet Priorat. Vinet har en fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj. 

Den här rödvinsboxen av högsta kvalitet passar perfekt till vinterns alla tillställningar. Beställ enkelt till närmaste Systembolag genom att klicka här eller spana in din närmaste butik som har vinet på hyllan. 

Les Sorts Serra Catalana kostar 279 kronor och har artikelnummer 55637.

Vilka butiker har vinet just nu? Klicka här för att hitta närmaste Systembolag.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel