Druvorna att känna igen i hyllade premiumvinet

Premiumvinet Les Sorts Serra Catalana från Montsant levereras på box – med kvalitet som ett flaskvin. Här är druvorna att känna igen i det hyllade rödvinet. Hitta vinet på hyllan på ditt närmaste bolag.

Les Sorts Serra Catalana – här finns rödvinsboxen på hyllan. Pris: 279 kronor. Klicka här för att läsa mer om vinet!

Det spanska bondekollektivet och vinproducenten Celler Masroig har mer än hundra års erfarenhet av vinmakeri. Från växtplatserna vid de höga bergen i regionen Katalonien i norra Spanien har man fått fram en härlig blandning av tre druvor som tillsammans utgör blenden i Les Sorts Serra Catalana.

Druvorna som ingår är dessa:
Carignan: Carignan är faktiskt en druva med spanskt ursprung men odlas såväl i Sydeuropa som på den amerikanska kontinenten och bidrar med mycket fruktsyra och tanniner. Bland annat framträder plommon, björnbär och kryddor i vinerna med carignan.

Garnacha: Garnacha kallas också grenache i Frankrike och är en världens mest odlade druvsorter. I smakprofilen hittas generellt mycket röda frukter som hallon och jordgubbe, men också en del kryddighet och mjuka tanniner som ofta ger en rund konsistens.

Merlot: Les Sorts Serra Catalana innehåller också en del av merlot, en av världens mest kända druvsorter som är populär både på egen hand och i blandning med andra druvor. Merlot bidrar med fyllighet och mjuka tanniner – och bland smakerna återfinns bland annat inslag av plommon och blåbär.

Med sin blandning av de tre druvorna i populära vindistriktet Montsant, granne med omtalade och välkända Priorat, har Celler Masroig fått till ett premiumvin som nu finns på hyllorna hos många bolag i Sverige. Vinet levereras på låda men bär, trots de fördomar som ibland kan finnas kring just boxviner, kvaliteten av ett flaskvin.

Les Sorts Serra Catalana – här finns rödvinsboxen på hyllan. Pris: 279 kronor. Klicka här för att läsa mer om vinet!

En box av Les Sorts Serra Catalana kostar 279 kronor och passar till alltifrån en välsmakande köttgryta eller som komplement till en sötare dessert efter höstmiddagen. Klicka här för att se vilka Systembolag som har vinet på hyllan eller beställ till din närmaste butik för avhämtning.


Les Sorts Serra Catalana:
Producent: Celler Masroig.
Ursprung: Montsant, Spanien.
Årgång: 2021.
Pris: 279 kr för en box.
Alkoholhalt: 14%.
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter och vanilj.
Smak: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, örter, torkade hallon och vanilj.
Passar till: Lamm, nötkött, vegetariskt.
Produktsida: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/les-sorts-5563708/

Nästa artikel