Så här kan man spara 100 000 kronor på att byta till värmepump

Kostnader för uppvärmning kan sluka en stor del av lönen för svenska husägare. Men genom att byta ut sitt gamla värmesystem mot en luftvärmepump kan man spara tusenlappar varje månad.
– I många fall kan man halvera sin årskostnad, säger Frida Rosenlind, produktchef på Panasonic.

Boka här för att få en skräddarsydd värmelösning för ditt hus.

Många husägare är omedvetna om hur mycket de har att vinna på att byta ut sitt befintliga värmesystem mot en modernare luftvärmepump. Faktum är att ju högre kostnader man har i nuläget, desto mer pengar har man möjlighet att spara varje månad.

– De flesta som låtit installera en värmepump märker snabbt en tydlig skillnad på elräkningen. Utslaget på ett år kan man ofta minska sin uppvärmningskostnad med 50 till 60 procent– ibland ännu mer, säger Frida Rosenlind, produktchef på Panasonic.

Panasonics pumpar är effektiva i hus från norr till söder i landet och de passar även bra för att värma upp sommarstugan eller garaget.

– Våra pumpar är byggda för det nordiska klimatet och de mest kraftfulla värmer effektivt även när det är så kallt som minus 35 grader ute, förklarar Frida Rosenlind.

För varje kilowatt el som Panasonics effektivaste värmepump förbrukar, kan den leverera upp till sex kilowatt värme. Det är bra både för miljön och plånboken.

– Att installera en värmepump är dessutom billigare och smidigare än många andra alternativ, som kan kräva kostsamma ingrepp i huset eller på tomten. Det är inte ovanligt att investeringen betalat av sig redan efter två till tre år, säger Frida Rosenlind.

Är du nyfiken på hur mycket du kan sänka din uppvärmningskostnad? Nu kan du boka ett kostnadsfritt hembesök med en av Panasonics auktoriserade installatörer. Då får du hjälp att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus beroende på var i du bor, hur planlösningen ser ut och hur välisolerat ditt hus är.

Vill du ha en proffsig lösning? Panasonics installatörer är experter. Boka här!

Så här har Panasonic räknat ut en besparing på 100 000 kronor.

Nästa artikel