Lista: Det här bör du tänka på innan du köper värmepump

Har du funderat på att skaffa en luftvärmepump för att minska dina uppvärmningskostnader? Då bör du först läsa igenom den här listan – och öka chanserna att bli riktigt nöjd med ditt val.
– Det finns mycket att vinna på att byta ut eller komplettera sin nuvarande värmelösning, säger Frida Rosenlind, produktchef på Panasonic. 

Här bokar du enkelt ett hembesök med Panasonics installatörer – helt gratis och utan förpliktelser!

  1. Kvalitet

Att välja en värmepump av hög kvalitet kan löna sig många gånger om. Till hjälp finns det tester som gjort en helhetsbedömning av pumparnas alla egenskaper. När sajten Bäst i test Guiden nyligen jämförde luftvärmepumpar blev Panasonics modell Flagship förstahandsvalet.

”Konsumenterna som redan köpt Panasonics vinnande flaggskepp är mycket positiva till sin värmepump”, skriver sajten i motiveringen.

  1. Spara pengar

De flesta som installerar en luftvärmepump märker snabbt en tydlig skillnad på sin elräkning. För att få maximal besparing finns en del aspekter att ta hänsyn till. Därför erbjuder Panasonic nu ett gratis hembesök av en certifierad installatör som kan rekommendera den bästa lösningen för ditt hus.

– Utslaget på ett år kan man ofta minska sin uppvärmningskostnad med 50 till 60 procent, berättar Frida Rosenlind, produktchef på Panasonic.

Hur mycket kan du minska dina uppvärmningskostnader? Boka ett hembesök och ta reda på det.

  1. Skräddarsydd lösning

Det man bör ta hänsyn till för att få så stor effekt som möjligt av pumpen är exempelvis husets storlek, planlösning och isolering samt klimatet där det ligger. Vilken modell som passar och var den bör placeras kan vara svårt att avgöra på egen hand. Panasonics installatörer hjälper till att ta fram en skräddarsydd lösning oavsett om du vill ha en värmepump till ditt bostadshus, din sommarstuga eller ditt garage.

  1. Klara kalla vintrar

En vanlig missuppfattning är att värmepumpar inte klarar av de långa kalla vintrarna som vi har i Sverige. Istället handlar det helt enkelt om att välja rätt pump.

– Våra pumpar är byggda för det nordiska klimatet och de mest kraftfulla värmer effektivt även när det är så kallt som minus 35 grader ute, förklarar Frida Rosenlind på Panasonic.

  1. Komfort

När Panasonics Flagship hyllades av Bäst i test Guiden var komfort och användarvänlighet viktiga aspekter. Pumpen berömdes bland annat för att den håller en låg ljudnivå och för att den effektivt renar inomhusluften. En annan u­­ppskattad funktion är att pumpen kan styras från mobilen även när man inte är hemma – ett tillval som går att få på de flesta av Panasonics pumpar.

Vill du ha en proffsig lösning? Panasonics installatörer är experter. Boka här!

Här hittar du undersökningen hos Bäst i test Guiden

Nästa artikel