4 anledningar att byta till en modernare värmelösning

En luftvärmepump är det självklara valet för den som vill ersätta sin gammalmodiga värmelösning. Till skillnad från exempelvis olja eller direktverkande el är en värmepump snäll mot både plånboken och miljön. Här är 4 anledningar till att byta uppvärmning idag.

Här bokar du enkelt ett hembesök med Panasonics installatörer – helt gratis och utan förpliktelser!

  1. Spara pengar

Många svenskar har omoderna värmesystem som inte är särskilt väl anpassade för deras hus och en värmepump är ofta den mest kostnadseffektiva lösningen. Genom Panasonic kan man boka ett kostnadsfritt hemsök med en av deras auktoriserade installatörer.

– Våra installatörspartners hjälper till att ta fram en lösning utifrån planlösning, isolering och klimatet där huset ligger, säger Frida Rosenlind, produktchef på Panasonic.

  1. Smidigt och billigt

Att installera en luftvärmepump är både enklare och billigare än många andra alternativ. Det innebär inga stora ingrepp i huset eller på tomten, pumparna kräver knappt något underhåll och behöver inte fyllas på med bränsle. Med rotavdraget kan man dessutom sänka kostnaden på installationen med 30 procent.

  1. Snäll mot miljön

En värmepump drivs med el, men ger tillbaka betydligt mer värme än vad den förbrukar. Den hämtar energi från utomhusluften och använder den för att värma upp hus och ibland även tappvatten. Det gör den energieffektivare än många andra lösningar och förutom att man sparar pengar, minskar man sin belastning på miljön.

– För varje kilowatt el som vår effektivaste värmepump förbrukar, kan den leverera upp till sex kilowatt värme vid gynnsamma förhållanden. Utslaget på ett år kan man ofta minska sin uppvärmningskostnad med 50 till 60 procent, berättar Frida Rosenlind.

  1. Komplett lösning eller komplement

Den som funderar på att installera en luftvärmepump kommer att upptäcka att de finns i många olika storlekar och utföranden.

– Vilken man ska välja beror på vilket behov man har och vilket värmesystem som finns idag i huset, säger Frida Rosenlind.

Det finns dels pumpar som värmer vatten, och därmed fungerar som ett komplett värmesystem, och dels de som värmer inomhusluften och som kan komplettera den vanliga uppvärmningen för att få ner energiförbrukningen. Dessa fungerar även som AC när man vill ha svalka.

Hur mycket kan du spara genom att skaffa en luftvärmepump? Boka ett hembesök och ta reda på det.

Nästa artikel