Smarta knepet – så kan du som undersköterska höja din lön

Vill du förändra din arbetssituation? Ett arbete som undersköterska eller vårdbiträde kan innebära slitsamma dagar, obekväma arbetstider och låg lön. Men det behöver inte vara så. Så kan du ta kontroll och förändra din arbetssituation.

Nu kan du få jobb som undersköterska eller vårdbiträde på bara några minuter – utan varken CV eller personligt brev. Klicka här för att skapa ett konto redan i dag. 

Det finns många faktorer som kan bidra till att man inte trivs på sin arbetsplats. Men det finns också sätt att ändra på detta – här är några knep alla kan göra:

Uppmärksamma det dåliga – och det bra ­
Först och främst är det viktigt att förstå varför man inte trivs. Och vad det är man gillar med sitt jobb. En tjänst som undersköterska eller vårdbiträde kan innebära hårt arbete och obekväma arbetstider. Något som ibland hör till jobbet. Men det kan även vara yttre faktorer, som stress eller bristande rutiner, som påverkar arbetsmiljön negativt.

På samma sätt kan stöttande kollegor och en känsla av att man gör ett viktigt jobb göra så att man ändå väljer att stanna. Genom att ta reda på hur man påverkas av sin arbetssituation blir det lättare att se vad det är man behöver ändra. Gör en tydlig lista med för- och nackdelar för just din arbetsplats och se över vad du är villig att kompromissa med, eller behöver ändra.

Vill du spara tid? Skapa ett konto på Uska.se och låt dem göra jobbet åt dig. Genom att enkelt fylla i information om dina önskemål, kompetens och personlighet handplockar sajten de tjänster som passar dig perfekt.

Prata med chefen
Låter kanske som något självklart, men det är inte alla som tar det här steget. Många tänker att det inte ser bra ut att erkänna för sin chef att man inte är nöjd – men i själva verket kan det visa på styrka och att man tar eget ansvar istället för att bara prata med kollegor om sitt missnöje. Men tänk på att vara konkret och rimlig när du tar ett möte med chefen, istället för att bara be om högre lön eller längre raster – motivera varför och ge egna förslag på hur du tror att situationen kan förbättras.

Vidareutbildning
Om man känner sig missnöjd med sin yrkesroll, och kanske vill ta sig vidare i karriären, så finns alternativet att fortsätta utbilda sig. Att utöka sina kunskaper inom yrket ger inte bara en personlig boost av kompetens och självförtroende, det kan också resultera i att man kan söka en ny tjänst med mer ansvar och ökad lön.

Se över dina möjligheter
Upplever du att dina arbetsdagar aldrig tar slut? En lång resväg till jobbet bidrar till att långa arbetsdagar blir ännu längre. Kanske är det dags att byta arbetsplats? Nu finns ett sätt att enkelt se över sina valmöjligheter, utan att behöva lägga ner massa extra tid på saker som CV och personligt brev.

Med den nya matchningstjänsten för undersköterskor och vårdbiträden behövs bara några enkla steg för att registrera en profil – sen gör sajten jobbet åt en. Utifrån arbetsgivarens krav, egen kompetens, personlighet och vad man själv anser är viktigt, så blir man enbart presenterad för de jobb som passar.

Det här innebär att det är enklare än någonsin att hitta en tjänst som är rätt. Utan att behöva kompromissa med saker som avstånd till jobbet, löneanspråk eller arbetstider.

Just nu finns hundratals arbetsgivare som väntar på att hitta rätt undersköterska eller vårdbiträde. Bli medlem på Uska.se redan i dag och hitta drömjobbet. Det behöver inte vara svårare än så.

Letar du nytt jobb som undersköterska eller vårdbiträde? Skapa ett konto på en minut – låt Uska.se hitta drömtjänsten åt dig. 

Nästa artikel