Sara blev utsatt för mobbning som barn: ”När jag var 10 år sa jag till mamma att jag inte ville leva längre”

60 000 barn utsätts för mobbning varje år. Bakom varje siffra finns historier vi inte får blunda för. Friends arbetar för en värld där inget barn ska utsättas för mobbning – och du kan vara med och hjälpa till.

Inget barn ska behöva må dåligt i skolan – nu måste vi tillsammans göra en insats. Stötta Friends så att alla barn kan vakna på morgonen med lätt hjärta!

Varje dag går tusentals barn till skolan med en klump i magen. Sara är ett av de många barn som haft en jobbig uppväxt kantad av mobbning och kränkningar. Här berättar hon om sina upplevelser.

”Min historia började efter att jag insjuknade i diabetes typ 1, jag var 9 år gammal. Klasskompisar började dra sig undan och till slut eskalerade det. Mobbningen fortsatte på ett eller annat vis ända fram till att jag tog studenten”, berättar Sara.

Efter att ha blivit utsatt för utfrysning och kränkande kommentarer av sina klasskamrater, försökte hennes lärare prata med de andra eleverna men inget hjälpte. Sara ville inte gå till skolan och hittade alltid på ursäkter för att slippa gå dit.

”Min frånvaro var så pass hög att jag fick en varning av läraren, var jag borta en gång till skulle jag behöva gå om åk 3. När jag var 10 år sa jag även till mamma att jag inte ville leva längre”, berättar Sara.

Friends jobbar ute i skolor, förskolor och idrottsföreningar för att stoppa mobbning. Stötta deras livsviktiga arbete redan IDAG!

Sara tvingades byta skola, men mobbningen fortsatte även där. Hon blev inputtad i ett bollplank, fick grus sparkat på sig och fick ta emot grova hatmeddelanden.

”Jag förstår inte idag hur jag ens lyckats ta mig genom allt, och framför allt hur jag kunnat ta mig upp och vara rakryggad. Bevisligen går det, för jag står här nu lyckligare än någonsin även om där varit nätter under tonåren där jag gråtit mig till sömns. Gråtit för jag inte haft en enda kompis och för min självbild varit så dålig”, berättar Sara.

Nu måste vi tillsammans göra det vi kan för att försöka förändra situationen för barn som Sara. En organisation som jobbar ute i skolor, förskolor och idrottsföreningar för att stoppa mobbning är Friends. Varje år utbildar de tusentals elever och lärare, men de behöver vår hjälp.

För att Friends ska kunna fortsätta sitt livsviktiga arbete är de beroende av gåvor från både privatpersoner och företag. Via länken här under kan man enkelt vara med i kampen mot mobbning genom att lämna en valfri gåva. Varje bidrag behövs för att Friends ska kunna fortsätta sitt arbete för våra barns bästa.

Gör en insats för våra barn – det tar bara en minut av din tid och betyder MASSOR. Stötta Friends livsviktiga arbete redan IDAG!

Nästa artikel