Lista: Därför borde alla ge ett bidrag till Friends

Mobbning är något som absolut inte borde finnas, men tyvärr är det något som försiggår i skolor, på nätet och på fritiden runtom i landet. Friends är en organisation som jobbar för att göra världen till en bättre plats för våra barn – en värld utan mobbning. För att de ska kunna fortsätta med sitt viktiga arbete behövs ditt stöd. Här är fem anledningar varför du borde ge en gåva till Friends idag.

Inget barn ska behöva må dåligt i skolan – nu måste vi tillsammans göra en insats. Stötta Friends så att alla barn kan vakna på morgonen med lätt hjärta!

1. 140 000 barn utsätts för mobbning i Sverige

140 000 barn utsätts för mobbning. Var fjärde elev utsätts för våld i skolan. 7% av barnen i skolan har utsatts för så grovt våld att de måste uppsöka sjuk- eller tandvård. Det här är alarmerande siffror som vi inte kan blunda för.

2. Rapporter visar på oroväckande utveckling

Under 10 års tid har Friends samlat in vittnesmål från lärare och elever i Friendsrapporten. Rapporterna ger en bild av det senaste decenniet och visar att Sverige har misslyckats med trygghetsarbetet i skolan, att mobbning ökar och att vissa grupper är extra utsatta för trakasserier. Friends kräver en förändring och slår larm till politiker och regeringen, till de som faktiskt har makten och ansvaret.

3. Förebyggande insatser behövs

Under 2022 utbildade Friends över 13 000 barn och vuxna i hur man motverkar mobbning. 128 000 personer sökte information, verktyg och stöd i Friends kunskapsbank och efterfrågan ökar. För att bemöta det ökade behovet av förebyggande trygghetsinsatser behövs fler gåvor för att arbetet ska kunna fortsätta.

4. Visionen: Inget våld i skolan

Friends arbetar tillsammans med andra aktörer för att allt våld i skolan ska ha upphört till 2030, i enlighet med Agenda 2030 och barnkonventionen. Detta bland annat genom att erbjuda skolor möjligheten att kartlägga mobbning och våld, genom att erbjuda utbildningar, verktyg och kunskap och att driva på makthavare för att skapa en förändring.

5. Din gåva gör skillnad

Friends vet hur man skapar förändring som ökar tryggheten och minskar våldet och mobbningen i skolor. Men för att Friends ska kunna fortsätta med sitt arbete behövs gåvor från personer som dig. Stoppa mobbningen ­genom att stötta Friends.

Gör en insats för våra barn – det tar bara en minut av din tid och betyder massor. Stötta Friends livsviktiga arbete redan IDAG!

Nästa artikel