Så enkelt kan man hjälpa Friends i arbetet mot mobbning

Siffror från Friends visar att så många som två barn i varje klass utsätts för mobbning. Men det går att hjälpa till i kampen mot trakasserierna. Så här enkelt kan man stötta Friends i deras viktiga arbete.

Skolplikten kräver att våra barn är i skolan. Då ska de självklart vara 100% trygga där! I dag är de inte det. STOPPA mobbning nu genom att stötta Friends fantastiska arbete. 

60 000 barn, motsvarande två barn i varje klass, utsätts för mobbning varje år i Sverige. En siffra som måste sänkas – allra helst till noll barn. För att detta ska kunna bli verklighet krävs aktivt förebyggande arbete mot mobbning. Några som arbetar med just detta är Friends.

Ända sedan man grundades 1997 har Friends arbetat förebyggande med utbildningar, föreläsningar och forskning för att personal och elever i de svenska skolorna ska få relevant utbildning i arbetet mot mobbning. Friends är en icke-vinstdrivande organisation med 90-konto tilldelat av Svensk Insamlingskontroll.

Hela 80 % av de insamlade pengarna går till utbildning, forskning, information, råd och stöd. 16 procent går till insamlingsarbete och endast fyra procent till ledning, planering och övrig administration. Då Friends inte får statliga bidrag, finansieras verksamheten via insamling och gåvor, sponsorintäkter från privatpersoner, företag och stiftelser samt arvoden för utbildningarna.

Vill man som privatperson stötta Friends i deras viktiga arbete kan man enkelt skänka en gåva via länken nedan. Det går lätt att använda både Swish och betalkort.

Genom att skänka en gåva redan i dag kan man vara försäkrad om att pengarna går till arbetet mot att stoppa mobbning och samtidigt bli en av de hjältar som deltar i kampen mot mobbning. Alla gåvor behövs, stora som små.

Tillsammans kan vi stoppa mobbning. Stötta Friends arbete genom att skänka en gåva redan i dag. Klicka här för att göra en insats – det tar bara en minut.

Nästa artikel