Så enkelt är det att stötta kampen mot mobbning

Har du någon gång valt att låsa in dig på toa en hel lunchrast för att ingen ska se att du är ensam? Det finns barn i Sverige som gör det varje dag. En ny undersökning från Friends visar nämligen att var fjärde elev känner sig ensam.

Låt inte detta fortgå! Ingen ska behöva må dåligt i skolan – nu måste vi tillsammans göra en insats. Stötta Friends så att alla barn kan vakna på morgonen med lätt hjärta. 

Barn som växer upp i Sverige idag tillbringar 13 år i skolan, vilket är en stor del av deras liv. Därför är det viktigt att de förknippar skolan med glädje, lärande, vänner och trygghet. Dessvärre ser verkligheten inte alltid ut så.

I en färsk undersökning från Friends har det nämligen kommit fram att 1 av 4 barn känner sig ensamma i skolan. Rapporten bygger på tusentals vittnesmål från skolelever och resultatet är hjärtskärande att läsa.

I årskurs 3–6 svarar 28 procent att de känner sig ensamma och 29 procent att de blivit utsatta för kränkningar av en annan elev. Elever som upplever ensamhet är även mer utsatta för kränkningar än andra.

Friends är en oberoende organisation som genom landsomfattande projekt gör allt de kan för att skapa ett tryggare samhälle för barn. Men för att kunna göra detta är de beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Lyckligtvis är det nu enklare än någonsin att donera.

Genom länken nedan kan man skänka en engångsgåva, något som smidigt kan göras med Swish eller betalkort. Alla gåvor är viktiga för att Friends ska kunna fortsätta sitt arbete.

Gör en insats för våra barn – det tar bara en minut av din tid och betyder MASSOR. Stötta Friends livsviktiga arbete redan IDAG! 

Friends har ett 90-konto, vilket innebär att Svensk Insamlingskontroll bevakar att minst 75 procent av intäkterna ska gå till ändamålet. Friends går däremot ännu längre då man bestämt att 80 procent ska gå direkt till arbetet mot mobbning. På så sätt kan man vara säker på att pengarna gör skillnad.

Genom att skänka valfri gåva till Friends, är du med och hjälper till i det viktiga arbetet mot mobbning. Tillsammans kan vi skapa en tryggare vardag för alla skolbarn!

Låt inte detta fortgå! Ingen ska behöva må dåligt i skolan – nu måste vi tillsammans göra en insats. Stötta Friends så att alla barn kan vakna på morgonen med lätt hjärta. 

Nästa artikel