80 % av pengarna går till arbetet mot mobbning – så kan man stötta Friends

Friends utför en rad förebyggande insatser varje år för att stoppa mobbning i Sverige. För att kunna fortsätta sitt viktiga jobb krävs gåvor från privatpersoner.
– Alla gåvor är lika viktiga för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete, säger Malin Duintjer, Insamlings- och marknadschef på Friends.

Hjälp till att stoppa mobbning – klicka här för att skänka valfri gåva till Friends!

Med förebyggande insatser arbetar Friends för att skapa ett tryggare samhälle för våra barn. Varje år träffar Friends hundratals skolor, förskolor och föreningar. Man har en löpande dialog med elever, lärare, föräldrar och andra vuxna med barn i sin närhet. Allt med målet att stoppa mobbning.

– För att vi ska kunna fortsätta med detta viktiga arbete är vi beroende av de gåvor vi får in från privatpersoner och företag. 80 procent av alla insamlade medel går till arbetet mot mobbning, 16 procent går till insamlingsarbete och marknadsföring och endast 4 procent går till ledning, planering och övrig administration, säger Malin Duintjer, Insamlings- och marknadschef på Friends.

Varje år väljer tusentals svenskar att stötta Friends arbete genom att skänka en gåva till organisationens viktiga arbete mot mobbning.

– Vi får in en rad olika typer av gåvor. Många väljer att skänka engångsgåvor, något som kan göras enkelt med Swish eller betalkort. Allt fler väljer även att ge en gratulationsgåva i samband med att någon närstående fyller år. Andra blir månadsgivare, men alla gåvor är lika viktiga för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete, berättar Malin Duintjer.

Vill man stötta Friends arbete kan man vara trygg med att gåvan går dit den ska. Friends har nämligen ett så kallat 90-konto vilket innebär att man årligen granskas av Svensk Insamlingskontroll.

– Det faktum att vi har ett 90-konto är en garanti för att alla gåvor används så effektivt som möjligt. Svensk Insamlingskontroll bevakar att alla som fått ett sådant konto använder minst 75 procent av intäkterna till verksamhetens mål, i vårt fall går alltså hela 80 procent av alla gåvor direkt till arbetet mot mobbning, säger Main Duintjer.

Alla som vill hjälpa till i det viktiga arbetet mot mobbning i Sverige kan enkelt skänka valfri gåva till Friends genom att klicka på länken här under. Alla gåvor behövs, tillsammans kan vi stoppa mobbning.

Hjälp till att stoppa mobbning – klicka här för att skänka valfri gåva till Friends!

Nästa artikel