Sömnproblem? Boka en gratis sängprovning med expert

En säng som är anpassad efter din kropp har stor betydelse för sömnen. Boka en kostnadsfri sängprovning med en expert för att hitta den ultimata sängen för just dig. Just nu ingår en present värd upp till 590 kr.

PASSA PÅ: Boka en kostnadsfri sängprovning i JENSEN | SLEEPACY’s butik i MOOD Stockholm här. Just nu får du en present på köpet (värde 590 kr).

Svårt att sova och orolig inför natten? Många svenskar känner samma sak. I Folkhälsomyndighetens studie från 2020 svarade sammanlagt 42 procent av den svenska befolkningen mellan 16 och 84 år att de led av sömnproblem.

Vikten av att sova gott är livsviktig, eftersom det är då kroppen och hjärnan får vila, återhämta sig och bearbeta intryck. Under dagen lagras skadligt och giftigt avfall i hjärnan, och det måste avlägsnas för att undvika ett antal negativa hälsoeffekter.

Det finns mycket du kan göra själv för att sova bättre, som att se över dina rutiner dag- och kvällstid. Att sova i en ergonomiskt riktig säng kan också vara avgörande för en god natts sömn. Det ger rätt stöd åt kroppen och hjälper ryggens leder, muskler och diskar att förbli i en neutral position. Dessutom sprids kroppsvikten ut på ett optimalt sätt vilket gör att kroppen får bästa möjliga återhämtning.

Vad som är rätt säng är såklart subjektivt och faktorer som kroppstyp och sovställning spelar in. Därför är det bästa sättet att hitta en säng som matchar dina behov att boka in en sängprovning med en utbildad expert.

Hos JENSEN | SLEEPACY är en privat sängprovning helt kostnadsfri och utan köpkrav, så att du i lugn och ro kan gå hem och fundera på vilken säng som passar dig bäst.

– Vi får ständigt höra av våra kunder hur deras nya säng har fått dem att sova bättre. Det kan till exempel vara ett tryck mot axeln som har försvunnit, eller att man inte längre vrider och vänder på sig i sängen för att hitta rätt sovställning, säger Jennifer Shabo, sängexpert på JENSEN | SLEEPACY.

PASSA PÅ: Boka en kostnadsfri sängprovning i JENSEN | SLEEPACY’s butik i MOOD Stockholm här. Just nu får du en present på köpet (värde 590 kr).

Vanliga tecken på att du sover i fel säng
Du behöver byta sovställning ofta, eller vaknar på morgonen med stel rygg och nackont. Om smärtan sitter i ländryggen är din säng troligtvis för mjuk. Om du får ont högt upp i ryggen kan det bero på att sängen är för fast. Du ska känna dig lätt i sängen – som att du får vila i en avlastande position.

BOKA EN GRATIS SÄNGPROVNING – FÅ PRESENT PÅ KÖPET (VÄRDE 590 KR)

Just nu får du en present på köpet (värde 590 kr) när du bokar en gratis sängprovning. Erbjudandet gäller för sängprovningar som bokas och genomförs innan 30 november 2022. Du får produkten i butiken efter genomförd sängprovning. Inga köp krävs.

Välj mellan 4 produkter:
Resekudde – 590 kr
Resesjal – 490 kr
Sovmask – 590 kr
Gosedjur – Nattuggla eller Morgonfågel 390 kr

Nästa artikel