Ulf pluggar spanska inför flytten: ”Jag vill inte bli isolerad”

Ulf har köpt ett hus på Mallorca tillsammans med sin sambo. Som förberedelse har han tagit några spanskakurser på Instituto Cervantes – och han har knappast ångrat sig.
– Det är fjärde kursen jag går nu och jag är väldigt nöjd, säger han.

Går du också i flyttplaner, eller åker du ofta till spanien? Då kan en spanskakurs på spanska kulturinstitutet vara en bra idé – gå in och gör din ansökan redan idag.

Huset ligger i en avsides by på Mallorca och han har mycket kontakt med lokalbefolkningen. För tillfället åker han bara dit på loven, men när Ulf blir pensionär planerar han att flytta till Spanien permanent.

– Där vårt hus ligger är det inte så många som pratar engelska och man vill ju inte sitta där isolerad utan att kunna prata med någon, säger han.

 

[aesop_quote type=”block” background=”#ffffff” text=”#000000″ width=”60″ align=”left” size=”2″ quote=”Man vill ju inte sitta helt isolerad utan att kunna prata med någon” parallax=”on” direction=”left” revealfx=”frombelow”]

På Instituto Cervantes, eller spanska institutet, får Ulf bland annat lära sig enkla hälsningsfraser och att beställa på restaurang. Men de välutbildade lärarna tar även upp ämnen som den spansktalande världens kultur och politik.

– Vi diskuterar om allt möjligt och oftast sker det på spanska, om det är tvunget så använder vi oss av engelska, säger Ulf.

Ulf arbetar själv som lärare i årskurs sex, och han tycker att nivån på undervisningen är väldigt hög på spanska kulturinstitutet. Han är särskilt imponerad av lärarnas förmåga att få alla att känna att de kan något.

– Det spelar ingen roll vilken nivå vi är på, vi uppmanas hela tiden att använda det vi kan, säger han.

Det verkar som att Ulf kommer att vara ganska bra förberedd den dagen han tar steget fullt ut och flyttar ner till Mallorca. Studierna vid Instituto Cervantes har gett resultat och den som vill lära sig spanska kan med fördel gå in och anmäla sig till vårens kurser via länken längst ned i texten.

Ulf rekommenderar alla som är intresserade av språk att söka sig till skolan, även om han medger att det kräver en del.

– Man får inte ge upp, för det kan kännas som att man inte kommer någon vart i början. Men man lär sig mycket mer än man tror, säger han.

Är du intresserad av språk och vill lära dig vardagsfraser på spanska? Då kan spanska kulturinstitutet vara något för dig – läs mer om skolans kurser och här.

 

 

 

 

 

 

 

Nästa artikel