Martin hyllar populära skolan: ”Helt klart bästa sättet att lära sig spanska”

Martin ville lära sig spanska men var inte nöjd med vad utbildningarna erbjöd.
Då hittade han Instituto Cervantes – och bara två år senare pratar han språket flytande.
– Det är helt klart det bästa sättet att lära sig spanska i Stockholm, säger han.

Vill du också läsa spanska på en seriös skola där du själv kan välja studietakt? Kolla in Instituto Cervantes utbud och ansök här.

Martin Berg har i många år semestrat i Spanien.
För att kunna till sig kulturen än mer och för att kunna föra sig ännu bättre i landet så ville han lära sig spanska.

Han gick flera kurser på olika utbildningar, men upplevde att varken lärare eller elever var särskilt dedikerade.
Sedan hittade han Instituto Cervantes.

– Det kändes riktigt bra direkt. Nu har jag gått i ett par år och klättrar genom nivåstegen och blivit bättre. Lärarna gör lektionerna intressanta – det är inte bara en bok som ska läsas, säger Martin.

En av fördelarna med Instituto Cervantes är att det finns så pass många olika färdighetsnivåer att man oavsett förmåga alltid lär sig maximalt. Innan man startar kursen pratar man med en lärare för att gemensamt komma fram till en passande nivå.

– Det gör ju att man alltid har rätt nivå, och det är dessutom möjligt att byta nivå om man känner att man är i en kurs som är för lätt eller för svår, säger Martin Berg.

Martin Berg påbörjade kursen för att lära sig spanska – men han har fått mycket mer än så.

– När man lär sig ett språk så öppnar sig en helt annan kultur. Studierna består till stor del av musik och filmer, politik och matrecept. Det är inte bara ett språk, säger han, och fortsätter:

– Det blir dessutom ett bra nätverk med alla man går med, och jag har träffat många nya vänner tack vare spanskan.

Instituto Cervantes erbjuder spanskakurser hela hösten, för alla oavsett kunskapsnivå och på alla möjliga tider på dygnet. Kurserna är totalt 25 timmar, där varje studietimme är 55 minuter. Man väljer själv vilken intensitet man föredrar – antingen en eller två gånger i veckan – vilket gör det möjligt att helt skräddarsy sin egen utbildning.

Klicka här för att komma till Cervantes hemsida – där kan man kolla in höstens kurser och ta första steget in i den spanska kulturen redan idag.

Nästa artikel