Gyllene chans att fräscha upp spanskan i höst – med kurser i Stockholm

Spanska är det vanligaste språket att studera i skolan. Men det är lätt att glömma bort allt man lärt sig.
Nu finns en gyllene chans för alla som vill färska upp sina kunskaper.

Vill du fräscha upp spanskakunskaperna i höst? Eller lära dig språket från scratch? Kolla in Instituto Cervantes utbud här.

Ungefär hälften av alla elever väljer spanska när man läser moderna språk i skolan, vilket gör språket till det vanligaste, efter svenska och engelska, bland svenska ungdomar.

En del väljer att utveckla sina kunskaper ytterligare efter skolgången, och för vissa räcker den grundläggande kunskapen för att förstå språket – men samtidigt tappar många sina kunskaper med åren.

Det finns många anledningar att bemästra språket. Dels för att det är ett så pass populärt resmål, då svenskar varje år flockas till något av världens alla spansktalande länder. Dels för att det är ett av världen största språk.

Nästan 500 miljoner människor i hela världen har spanska som modersmål – så det finns således gott om anledningar och nytta att ha kunskaper i språket.

På Instituto Cervantes i Stockholm erbjuds spanskakurser hela hösten, för alla oavsett kunskapsnivå och under alla tider på dygnet. Det finns även kurser för de som redan bemästrar språket, men som vill utöka sina kunskaper ytterligare, någonting som i stort sett är unikt.

På skolan finns bland annat grundläggande kurser, men även möjlighet att bemästra grammatik eller konversation.

Under hösten erbjuds nu kurser på totalt 25 timmar, där varje studietimme är 55 minuter. Man väljer själv vilken intensitet som man föredrar – antingen en eller två gånger i veckan – och om man föredrar morgon, eftermiddag eller kväll. Och man behöver inte vara orolig för att inte hänga med. Innan kursen börjar får man nämligen träffa en lärare och göra ett kostnadsfritt test för att se vilken nivå man ligger på.

Här kan du ta del av Instituuto Cervantes rika utbud av kurser – och skräddarsy din egen utbildning för att passa just dina förutsättningar.

Nästa artikel