Smarta knepet: så lär du dig vardagsspanska inför flytten

Språket är nyckeln för den som flyttar till ett nytt land. Vill man få en språngbräda till att lära sig det spanska språket kan man till exempel gå en kurs hos Instituto Cervantes de Estocolmo. Där lär man sig vardagsspanska på en skola med stöd från spanska staten.

Instituto Cervantes är världens största institut för spanskastudier – klicka in här för att läsa mer om kurserna och anmäla dig till våren redan idag.

För den som ska flytta till Spanien, eller vistas mycket i landet, kan det vara en bra idé att gå en spanskakurs först. På många skolor fokuserar man bara på själva språket men på Instituto Cervantes de Estocolmo, eller spanska kulturinstitutet, tar man utbildningen ett steg längre – där får man även lära sig om den spansktalande världens kultur.

– Att lära sig ett språk är mycket mer än grammatik och ord. Det handlar lika mycket om att lära sig en ny kultur och ett annorlunda sätt att se världen, säger Helen Osieja som går på skolan.

Instituto Cervantes har hållit spanskakurser världen över i 26 år och är världens största center för spanskaundervisning. Skolan startades av den spanska staten för att utbilda människor världen över. Den drivs inte i något vinstsyfte, utan det enda målet är att sprida kunskapen om det spanska språket.

Därför har skolan även satsat på välutbildade lärare. Alla lärare är speciellt utbildade att lära ut det spanska språket och det pratas bara spanska på lektionerna, för att maximera resultaten av undervisningen.

Det bör nämnas att kursens syfte inte är att eleverna ska lära sig språket flytande. Men för den som vill utveckla sin spanska och ge sig själv lite bättre möjligheter inför flytten är det en bra idé att överväga Spanska kulturinstitutet.

Det spelar ingen roll vilken nivå man har på sin spanska, utan det finns allt från nybörjare till avancerad. Vill man anmäla sig till vårens kurser kan man gå in på skolans hemsida via länken här under redan idag. Där hittar man mer information om kurserna och anmäler sig på några minuter.

Starta det nya året med att lära dig ett nytt språk – kolla in på spanska kulturinstitutet och anmäl dig till vårens spanskakurser här.

Nästa artikel