Skolan storsatsar på pensionärer – med spanskakurser på morgonen

Som pensionär kan man fylla dagarna med vad man vill. Ett roligt sätt att sätta färg på dagarna är att lära sig spanska – till exempel på Instituto Cervantes som satsar på morgonkurser med pensionärsrabatt. 

Går du också i flyttplaner, eller åker du ofta till spanien? Då kan en spanskakurs på spanska kulturinstitutet vara en bra idé – gå in och gör din ansökan redan idag.

Pensionen ska vara livets efterrätt. Efter ett långt liv som arbetande är det äntligen dags att få ta det lite lugnt. Men i och med att vi lever längre och längre är det många pensionärer som väljer att använda tiden till något nyttigt, till exempel en spanskakurs.

På Instituto Cervantes Estocolmo, eller spanska kulturinstitutet, har man förstått detta och erbjuder därför kurser i spanska på morgnarna. Då kan man gå och lära sig spanska på morgonen och har sedan hela dagen fri att hitta på annat.

Institutet bildades av spanska staten 1991 och drivs fortfarande med stöd från Madrid. Det finns inget vinstintresse, utan skolans mål är att så många som möjligt ska lära sig det spanska språket.

Detta gör bland annat att man kan erbjuda väldigt förmånliga priser. Utöver detta får alla pensionärer även 10 procents rabatt – vilket gör det extra lämpligt för alla pensionärer att söka sig till spanska kulturinstitutet.

Kursens längd är 25 timmar, så det säger sig självt att man inte lär sig flytande spanska. Den som däremot vill lära sig vanliga vardagsuttryck som att beställa på restaurang, hälsningsfraser och enkel konversation, kan med fördel söka sig till skolan.

Om man vill sätta lite extra färg på pensionen genom att lära sig spanska kan man gå in på skolans hemsida via länken här under. Där kan man läsa mer om vårens kursstarter och anmäla sig redan idag.

Sätt lite färg på vardagen genom att lära dig ett nytt språk – kika in på spanska kulturinstitutets sida här och anmäl dig till vårens kurser redan idag.

Nästa artikel