Så kan du bidra till att fler barn får chans till en trygg uppväxt

I dag riskerar 1 av 10 barn att förlora sina föräldrars omsorg – något som i många fall kan få förödande konsekvenser. Som fadder hos SOS Barnbyar kan du för mindre än 7 kronor om dagen vara med och bidra till att ge dessa barn en trygg uppväxt.

Ser du tillbaka på en varm och kärleksfull uppväxt med en mamma, en pappa, syskon och en trygg plats att kalla hemma?

Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut för många barn världen över.

På grund av saker som krig, katastrofer och fattigdom tvingas i dag miljontals barn i stället att växa upp i utsatthet och uppleva saker som inget barn ska behöva vara med om. 

Men det finns faktiskt ett sätt att vara med och påverka: genom att bli fadder hos SOS Barnbyar.

Som fadder är du med och bidrar till att barn som redan är i eller riskerar att växa upp i utsatthet får den trygga och kärleksfulla uppväxt som varje människa förtjänar. Du är en bidragande faktor till att dessa barn får möjlighet att leka, skratta och gå i skolan – sådant som är varje barns mänskliga rättighet.

Du bestämmer själv vilket typ av fadderskap som passar dig bäst: som familjefadder är du med och stöttar SOS Barnbyars långsiktiga arbete där det behövs som mest, som barnfadder är du fadder till ett specifikt barn och som byfadder är du fadder för en hel barnby. 

Det sistnämnda kostar endast 250 kronor i månaden. Det är drygt 8 kronor om dagen för att vara med och se till fler barn får möjlighet att leka, busa, gå i skolan – och vara barn.

För den som vill stötta SOS Barnbyars arbete är det bara att klicka på länken nedan för att registrera sig. De har ett 90-konto och under 2021 kunde 76,1 procent av insamlade medel användas till organisationens livsviktiga och långsiktiga arbete runt om i världen.

Var med och bidra till att fler barn får chans till en trygg uppväxt – bli fadder i dag!

Det här är SOS Barnbyar

SOS Barnbyar är en ideell organisation som finns i närmare 140 länder världen över. Deras syfte är att genom olika typer av insatser hjälpa barn som lever i utsatthet.

Organisationen har ett 90-konto vilket innebär att de regelbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Klicka här för att läsa mer.

Under 2021 samlade SOS Barnbyar in 399 miljoner kronor. 76,1% av pengarna gick direkt till att stötta barnen.

Nästa artikel