Smakerna att känna igen i Stoneleigh Sauvignon Blanc

Publicerat: 2022-13-4

Stoneleigh Sauvignon Blanc är det vita flaskvinet som har tagit Sverige med storm. Här är smakerna att känna igen i det nyzeeländska succévinet.

Stoneleigh Sauvignon Blanc finns att beställa hem från systembolaget.se.

Stoneleigh är vinproducenten som brinner för hållbarhet och att ta vara på naturens resurser.

Deras vingårdar är belägna i Wairu Valley, Marlborough, där stenar från en gammal flodbädd utgör grunden för jordmånen. Dessa stenar hjälper till att samla in och fördela solens värme över odlingarna under dagarna – och stabilisera värmen under nätterna. Därav namnet Stoneleigh.

I dag är Stoneleigh Sveriges i särklass mest sålda vin från Nya Zeeland. Dessutom kvalar deras Stoneleigh Sauvignon Blanc in på en förstaplats som Sveriges mest sålda vita vin på flaska över 69 kronor, oavsett ursprung.

Anledningarna till succén är många, men en av framgångsfaktorerna är självklart smaken. Har du ännu inte hunnit prova Stoneleigh Sauvignon Blanc så kommer här en kort genomgång av smakerna att känna igen i vinet.

Stoneleigh Sauvignon Blanc är ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Vinet har en aromatisk och ungdomlig smak som innehåller inslag av krusbär, päron, persika, svartvinbärsblad och lime.

Vinet går självklart utmärkt att avnjuta som det är, men det är också smaker som går att matcha i oändlighet med ost, och mat.

Vad sägs exempelvis om ett glas Stoneleigh Sauvignon Blanc tillsammans med lite getost och karamelliserade valnötter, fikon och rödbetschips, eller varför inte grillad marulk eller grillad grön sparris med parmesanaioli, rostade mandelspån och citronolja?

Utöver storsäljaren Stoneleigh Sauvignon Blanc så ligger Stoneleigh även bakom flera andra populära viner, som Stoneleigh Lower Alcohol Sauvignon Blanc, Stoneleigh Chardonnay och det naturjästa Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc.

Du hittar vinerna från Stoneleigh på Systembolagets Nya Zeeland-hylla. De går även bra att beställa hem från systembolaget.se.

Klicka här för att beställa hem vinerna från Stoneleigh!

Nästa artikel