Stoneleigh satsar över 3 miljoner kronor på biologisk mångfald – läs om de olika projekten

Publicerat: 2022-22-11

Stoneleigh har länge haft ett brinnande engagemang för miljö och hållbarhet. Deras senaste initiativ innebär att de donerar över 3 miljoner kronor till projekt med fokus på biologisk mångfald. I den här artikeln får du lära dig mer om de olika projekten.

Du kan vara med och bestämma vilket av projekten pengarna ska gå till – klicka här för att läsa mer!

Vinproducenten Stoneleigh från Marlborough, Nya Zeeland, har gjort sig kända för sina uppskattade viner. I Sverige har deras Stoneleigh Sauvignon Blanc kommit att bli en riktig storfavorit hos många – faktum är att det är Systembolagets mest sålda vita vin på flaska.

Stoneleigh brinner dock inte enbart för att producera högkvalitativa viner: en annan fråga som ligger vinproducenten varmt om hjärtat är miljö och hållbarhet.

I många år har de på olika sätt engagerat sig i att göra det bästa för djur och natur, med särskilt fokus på Wairau Valley, platsen där de sedan 40 år tillbaka har sin vingård.

Deras dedikerade arbete har bland annat belönat dem med den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ. Pernod Ricard, företaget som äger Stoneleigh, har även tilldelats utmärkelserna “Green company of the year award” samt ”Biodiversity award” på ansedda Green Awards.

Det senaste i raden av initiativ är att Stoneleigh nu donerar 500 000 nyzeeländska dollar, det vill säga drygt 3,2 miljoner svenska kronor, till olika projekt med fokus på biologisk mångfald. Det speciella med initiativet är att du kan vara med och tycka till om vart pengarna ska gå!

Klicka här för att vara med och påverka!

De tre olika projekten innefattar Conservation Volunteers New Zealand, The Native Forest Restoration Trust och The Marlborough Falcon Conservation Trust. Här kommer en snabb genomgång av vad de innebär.

The Native Forest Restoration Trust

The Native Forest Restoration Trust bildades med syfte att köpa och återställa inhemska skogar och skapa nya, skyddade naturreservat. Dessa reservat blir i sin tur hem för många av Nya Zeelands utrotningshotade vilda djur. Organisationen har redan förvärvat över 7 500 hektar inhemsk skog och våtmark över hela Nya Zeeland och de söker ständigt efter ny mark att återställa.

Klicka här för att rösta på The Native Forest Restoration Trust!

Conservation Volunteers New Zealand

Conservation Volunteers New Zealands uppdrag är att inspirera till förändring genom att koppla samman människor med naturen. Organisationen samarbetar med volontärer, lokala samhällen och statliga myndigheter för att skydda och återställa naturområden över hela Nya Zeeland. Hittills har de bland annat planterat över 1,3 miljoner träd, samlat in 120 000 kilo skräp och rensat bort 455 hektar invasivt ogräs.

Klicka här för att rösta på Conservation Volunteers New Zealand!

The Marlborough Falcon Conservation Trust

The Marlborough Falcon Conservation Trust är en organisation som jobbar för att rädda den utrotningshotade nyazeelandfalken, även kallad kārearea på maori. Fågeln är endemisk för Nya Zeeland, vilket innebär att det är det enda landet där den förekommer. I dag finns uppskattningsvis endast 5000-8000 nyazeelandfalkar kvar i det fria och The Marlborough Falcon Conservation Trusts uppgift är att se till arten inte utrotas, utan får förbli ett naturligt inslag i Nya Zeelands rika djurliv.

Klicka här för att rösta på The Marlborough Falcon Conservation Trust!

Vill du vara med och tycka till om vilket av de olika projekten som pengarna ska gå till är det bara att klicka på länken nedan, för att lägga din röst!

Var med och påverka – klicka här för att lägga din röst!

Nästa artikel