Vinproducentens initiativ: satsar mångmiljonbelopp på biologisk mångfald

Publicerat: 2022-9-11

Stoneleigh har alltid haft ett brinnande engagemang för miljö och hållbarhet. Nu lanserar den hyllade vinproducenten ytterligare ett initiativ: över 3 miljoner kronor doneras till olika projekt med fokus på biologisk mångfald.

Du kan vara med och bestämma vilket av projekten pengarna ska gå till – klicka här för att läsa mer!

Kärleken till naturen är något som alltid har genomsyrat Stoneleighs arbete och de står i dag bakom en rad olika initiativ med fokus på miljö och hållbarhet.

En stor del av fokuset ligger på att bevara den biologiska mångfalden i Wairu Valley, där de sedan över 40 år tillbaka har sin vingård. Arbetet med detta innefattar allt från att noggrant följa hur markerna och vattnet i området mår till att låta lokala biodlare behålla sina bikupor i vingårdarna för att gynna en naturlig pollinering och livlig flora.

Ser man till det arbete de gör för djurlivet så innefattar det bland annat att se till att beståndet av den lokala Tui-fågeln ökar och att den får hjälp att bli ett naturligt inslag i stadsmiljön igen. Sedan 2010 har Stoneleigh även varit med och stöttat organisationen Marlborough Falcon Trust, vars fokus ligger på att rädda den utrotningshotade Nyazeelandfalken. Självklart är även samtliga av Stoneleighs viner veganska.

Stoneleigh donerar över 3 miljoner kronor till projekt med fokus på biologisk mångfald – läs mer här!

Stoneleighs dedikerade arbete har belönat dem med flera priser och utmärkelser, bland annat den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ. Pernod Ricard, företaget som äger Stoneleigh, har även tilldelats utmärkelserna “Green company of the year award” samt ”Biodiversity award” på ansedda Green Awards.

Nu lanserar Stoneleigh ytterligare att initiativ med syfte att ge tillbaka till naturen.

Initiativet innebär att de donerar 500 000 nyzeeländska dollar, det vill säga drygt 3,2 miljoner kronor, till olika lokala projekt med fokus på biologisk mångfald.

På Stoneleigh.com kan man läsa mer om de olika projekten – och även vara med och påverka vilket av dem pengarna ska gå till!

Allt du behöver göra är att surfa in på stoneleigh.com och välja vilket av de olika projekten du helst ser att pengarna går till. De tre projekten innefattar Conservation Volunteers New Zeeland, The Native Forest Restoration Trust och The Marlborough Falcon Conservation Trust. Klicka här för att läsa mer om projekten.

Nästa artikel