Stoneleigh är vinproducenten som brinner för miljö och hållbarhet. Deras senaste initiativ innebär att de donerar över 3 miljoner kronor till projekt med fokus på biologisk mångfald.
– Att göra det bästa för naturen ligger djupt rotat i vårt DNA, säger Ged Higgins, brand ambassador för Stoneleigh Sverige.
Du kan vara med och bestämma vart pengarna ska gå – klicka här för att läsa mer!
Stoneleigh är den nyzeeländska vinproducenten som har kommit att bli en storfavorit hos många svenskar. Faktum är att deras Stoneleigh Sauvignon Blanc är Sveriges mest sålda vita vin på flaska.
Stoneleighs viner produceras i Wairau Valley i Marlborough, Nya Zeeland – en plats känd för sina fantastiska odlingsmöjligheter. Här jobbar vinmakaren Jamie Marfell delvis utifrån en devis som inom branschen kallas ”minimal intervention”. Vad det innebär är att man ingriper så lite som möjligt under själva odlingsprocessen och i stället låter naturen göra sitt.
När man förlitar sig så pass mycket på naturen ter det sig också naturligt att man vill ge tillbaka – något som i Stoneleighs fall yttrar sig genom ett alltjämt brinnande engagemang för miljö och hållbarhet.
– På Stoneleigh är vi övertygade om att fantastiska saker sker bara man låter naturen ha sin gång. Därför kommer naturen alltid i första hand för oss, och att göra det bästa för naturen ligger djupt rotat i vårt DNA, säger Ged Higgins, brand ambassador för Stoneleigh Sverige.
Nu lanserar Stoneleigh ytterligare ett initiativ med syfte att ge tillbaka till naturen.
Under parollen ”Nature, this one’s on us” donerar de inte mindre än 500 000 nyzeeländska dollar, det vill säga drygt 3,2 miljoner kronor, till olika projekt med fokus på biologisk mångfald – och du kan vara med och bestämma vart pengarna ska gå!
Klicka här för att vara med och tycka till!
För att vara med och påverka så surfar du bara in på Stoneleigh.com där du får möjlighet att rösta på tre olika projekt.
Det första projektet stavas The Marlborough Falcon Conservation Trust – en organisation som Stoneleigh har arbetat med i över 10 år. Organisationen jobbar med att rädda den utrotningshotade nyazeelandfalken, även kallad kārearea på maori. Uppskattningsvis finns i dag endast 5000-8000 nyazeelandfalkar kvar i det fria.
Nästa projekt är The Native Forest Restoration Trust som är en organisation som bildades med syfte att återställa inhemska skogar och skapa nya, skyddade naturreservat. Dessa reservat blir i sin tur hem för många av Nya Zeelands utrotningshotade vilda djur.
Klicka här för att rösta på vilket av projekten pengarna ska gå till!
Sist men inte minst har vi Conservation Volunteers New Zealand som är en organisation vars syfte är att inspirera till förändring genom att koppla samman människor med naturen. Organisationen samarbetar med volontärer, lokala samhällen och statliga myndigheter för att skydda och återställa naturområden över hela Nya Zeeland. Hittills har organisationen bland annat planterat över 1,3 miljoner träd, samlat in 120 000 kilo skräp och rensat bort 455 hektar invasivt ogräs.
– Vi hoppas att det här initiativet ska visa hur investerade Stoneleigh faktiskt är i både lokalsamhället och miljön. Det finns ett uttryck på engelska som lyder ”put your money where your mouth is”, och detta är något vi tror på, säger Ged Higgins.
Vill du vara med och tycka till om vilket av de olika projekten som pengarna bör gå till är det bara att klicka på länken här under, för att komma till Stoneleigh.com.
Rösta på vilket av projekten du helst ser att pengarna går till!