Fem tillfällen: Då kan det vara läge att ta ett privatlån

Publicerat: 2022-15-6

Det finns tillfällen då ett privatlån kan vara mer eller mindre nödvändigt. När behovet väl uppstår är det viktigt att man får bästa tänkbara lånevillkor och en så låg ränta som möjligt. För att få det kan det vara en bra idé att ta hjälp av jämförelsetjänsten Likvidum.

De allra flesta av oss har någon gång hamnat i en situation då man har behövt låna pengar. Det kan handla om att man drabbas av en oförutsedd utgift eller att ekonomin helt enkelt bara inte går ihop.

För att underlätta vid dessa tillfällen finns Likvidum – gratistjänsten som jämför lån och på så sätt hjälper dig att få så bra villkor och låg ränta som möjligt.

I behov av ett lån? Ta hjälp av Likvidum för att få bättre lånevillkor!

Här har vi listat fem tillfällen då det kan vara läge att ansöka om ett privatlån genom Likvidum.

När du drabbas av en oförutsedd utgift

En oförutsedd utgift kan komma plötsligt. Det kan handla om allt från att tvättmaskinen går sönder till man behöver göra ett akut besök hos tandläkaren. I dessa situationer kan ett privatlån vara mer eller mindre nödvändigt.

När du ska köpa bil

Att man tar ett privatlån när man ska köpa bil är inte ovanligt. Billån är ett annat alternativ, men då behöver du lägga minst 20% av bilens värde som kontantinsats – något du slipper med ett privatlån.

När du behöver renovera

Behöver badrummet fräschas upp eller är köket i stort behov av ett ansiktslyft? Att renovera är sällan gratis, så när behovet väl uppstår kan ibland ett privatlån vara det som krävs. Glöm inte bort att en renovering också kan ses som en investering, då värdet på bostaden ofta ökar.

När ett dyrare inköp är nödvändigt

Att låna pengar för att nöjesshoppa är inget som rekommenderas, men det finns faktiskt vissa saker som är svåra att leva utan. Går mobilen eller datorn, saker som är nödvändiga såväl privat som i arbetet, plötsligt sönder kan man ibland behöva ta ett lån för att snabbt kunna ersätta dem.

För att samla befintliga lån

Att ta ett nytt lån för att spara pengar kan låta kontraproduktivt, men faktum är att det finns tusenlappar att spara varje månad genom att samla sina befintliga lån i ett större. Även detta är något som du kan göra med hjälp av Likvidum.

Känner du igen dig i någon av situationerna ovan, eller bara är nyfiken på att lära dig mer om hur Likvidum fungerar? Klicka på länken här under för att komma till Likvidum.se!

Klicka här för att komma till Likvidum.se

Det här krävs för att teckna ett lån genom Likvidum

För att kunna låna pengar måste du till att börja med uppfylla några grundläggande krav. För att teckna ett lån genom Likvidum ska du:

✅ Vara minst 18 år vid ansökningstillfället

✅ Ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden

✅ Vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader

✅ Inte ha några skulder hos Kronofogden (skuldfri sedan minst sex månader)

Nästa artikel