Spara på elförbrukningen med smart hemelektronik

Små enkla grepp i hemelektroniken kan hjälpa dig att minska på elkostnaderna. För de flesta går tankarna till bostadens uppvärmning, men att se över sin belysning kan också göra skillnad i plånboken.

Se hur enkelt du kan ersätta dina ljuskällor med smartare lösningar med LEDVANCE SMART+

Vintern står för dörren och med vårens höga elpriser i minnet, samtidigt som kostnaderna i stort ökat, är det många svenskar som letar efter sätt att sänka sina elräkningar på. Det är ingen hemlighet att stora delar av elräkningen går till uppvärmning, men även om belysningen utgör en liten del av kostnaderna, finns ändå pengar att spara även där.

LED-ljus kräver väldigt lite ström

Visste du att du kan minska elförbrukningen på dina ljuskällor med upp till 70 procent genom att byta till LED-lampor?  Denna typ av belysning kräver lite ström, ljuset tänds på en gång och dessutom är LED-ljus enkelt att anpassa efter behov.

Visst, det kostar lite att byta ut alla glödlampor, men på sikt sparar man mer pengar än vad det kostar. LED-lamporna förbrukar mycket mindre ström och har en betydligt längre livslängd än traditionella glöd- och halogenlampor.

Med LEDVANCE SMART+ produktserie kan man välja den typ av LED-belysning man önskar – oavsett det gäller färg, temperatur, dimning och så vidare. Möjligheterna är nästintill oändliga!

Med en smartplug kan du följa energiförbrukningen för dina enheter.

Smartstyrning av ljus och elektroniska enheter

För att få bättre koll på strömflödet är det också möjligt att bevaka energiförbrukningen på sina elektroniska enheter. Allt som behövs är att koppla dem till en smartplug.

LEDVANCE SMART+ PLUG låter dig enkelt följa och spåra energiförbrukningen i de enheter inomhus som är tillkopplade. Pluggen finns både som enkelplugg och multiplugg, och är kompatibel med LEDVANCE SMART+-systemet så att man kan kontrollera både ljuskällor och andra elektroniska enheter från telefonen. En extra bonus är att pluggen ger dig möjlighet att planera när du ska använda och slå på den tillkopplade enheten, så att du bara använder ljus och elektroniska enheter när du behöver det.

Enkelt, eller hur?

Så enkelt är det att koppla upp sig! Läs mer om LEDVANCE SMART+ produktserie här!

Nästa artikel