Hudexperten: Så får du en naturlig solbränna med betakaroten

Att ett tillskott av betakaroten kan ge huden en fin solbränd färg är inte någon nyhet. Men kan man lita på att det faktiskt fungerar?
– Jag rekommenderar alltid betakaroten till mina kunder, säger Mariam Larsen på Natural Beauty Clinic i Oslo.

Mariam Larsen är utbildad kosmetisk dermatologisk sjuksköterska med många års erfarenhet av hudvård. Hon berättar att hon alltid rekommenderar betakaroten till kunder som solar mycket, eftersom det är ett tryggare sätt att få färg på. Dessutom ger betakaroten en fin hudton även under vinterhalvåret, då alternativet är att sola solarium.

— Betakaroten är ett jättebra alternativ till att sola, och det ger en fin gyllene färg utan att huden tar skada av det. Jag upplever själv att jag får en djupare och jämnare färg när jag använder betakaroten och detsamma gäller mina kunder och bekanta som använder det dagligen. Vissa är rädda för att man ska bli orange men det är en myt – jag har aldrig sett det hos någon.

Om Mariam ska rekommenderar en specifik produkt så faller valet på Betakaroten Gold från Good For Me. Det är ett av Skandinaviens mest sålda betakarotentillskott, och har nyligen lanserats på den svenska marknaden.

– Jag har provat flera olika betakarotentillskott men Betakaroten Gold är det enda som har gett mig den effekt jag är ute efter – en djup och naturlig färg och glöd. Jag är också noggrann med innehållet och anser att sammansättningen av ingredienser i Betakaroten Gold inte går att jämföra med andra tillskott som jag sett på marknaden. Det är en bonus att produkten är vegansk.

Mariam berättar att betakaroten även har andra goda effekter på huden eftersom det är en antioxidant.

– Antioxidanter kan skydda huden mot UV-strålning och föroreningar. Flera av mina kunder berättar att de är mindre känsliga för solen och att de inte lika lätt bränner sig eller får solexem när de använder betakaroten.

– Men glöm inte att använda solskyddsfaktor också, det minskar risken för oönskade solskador, tillägger Mariam.

Om du vill testa Betakaroten Gold har du nu chansen att göra det till ett extra förmånligt pris – just nu får du nämligen 40 procent rabatt på en förpackning när du startar en prenumeration hos Good For Me. Här kan du läsa mer och ta del av erbjudandet.

Nästa artikel