Ela fick drömjobbet med hjälp av Naturvetarna

Ela Ekhtiari är en av nära 35 000 naturvetare som är med i fackförbundet Naturvetarna. Ett medlemskap som hon var tacksam över när hon fick hjälp att förbereda sig inför en anställningsintervju – något som ledde till att hon fick sitt drömjobb.
Jag blev glatt överraskad över att Naturvetarna har den här servicen, säger Ela Ekhtiari.

Vill du få hjälp att ta nästa steg i karriären eller höja din lön? Bli medlem i dag och ta hjälp av Naturvetarnas experter!

Arbetsintervjuer, löneförhandlingar, svårtolkade anställningsavtal och obekväma diskussioner om arbetsvillkor. Arbetslivet ställer oss inför en hel del utmaningar och situationer som många av oss inte känner oss avslappnade i. I de lägena är det skönt att kunna vända sig till någon som kan ge stöd och vägledning.

Fackförbundet Naturvetarna har stenkoll på arbetsmarknaden för naturvetare och stöttar sina medlemmar i frågor som rör lön, karriär, villkor, arbetsmiljö och mycket mer. Ela Ekhtiari utnyttjade sitt medlemskap och tog hjälp av förbundet inför en viktig jobbintervju. Som medlem kunde hon boka in en gratis intervjuträning med Naturvetarnas karriärcoach för att förbereda sig.

– Jag fick bästa tipsen inför intervjun och bra feedback som gav energi och en boost för självförtroendet, säger Ela.

Naturvetarna ger dig verktygen för att nå dit du vill i din karriär. Här kan du läsa mer om alla förmåner.

När Ela kom till intervjun var hon beredd och hade finslipat svar på frågor som hon kunde tänkas få. Hon hade även läst på om arbetsgivaren för att själv kunna ställa rätt frågor om jobbet – och med facit i hand hade det knappast kunnat gå bättre.

– Jag fick mitt drömjobb och är så stolt över det, säger Ela.

Trygghet, service och exklusiva förmåner – läs mer om vad du får som medlem i Naturvetarna.

Intervjuträningen är bara en av många förmåner som Naturvetarna erbjuder. Som medlem kan du till exempel också boka lönerådgivning för att få hjälp att vässa dina argument inför lönesamtalet och komma fram till vad som är ett rimligt löneanspråk för dig. Om du i stället vill få koll på dina möjligheter på arbetsmarknaden och hjälp att sätta nya mål kan du boka ett karriärsamtal. Du kan även vända dig till medlemsrådgivningen för att få råd rörande anställningsvillkor och arbetsrätt, eller om du inte vet hur du ska hantera en svår situation på jobbet.

Naturvetarna har närmare 35 000 medlemmar med en utbildning inom miljö och naturvård, life science, hälso- och sjukvård, skog, landskap, lantbruk, djur, kost och livsmedel, IT och matematik. Om du studerar eller har studerat naturvetenskap i minst tre år på universitet eller högskola kan du gå med och ta del av den service och de förmåner som ingår i medlemskapet.

Få experthjälp i frågor som rör lön, karriär och villkor på jobbet. Starta ditt medlemskap idag!

Gå med i Naturvetarna

  • Du som studerar eller har studerat naturvetenskap i minst tre år på universitet eller högskola kan gå med i Naturvetarna. 
  • Naturvetarna jobbar för att du ska ha bra lön och villkor på jobbet, trygghet i vardagen och en hållbar karriär. 
  • Du får vägledning, service och förmåner för att utvecklas och vara trygg genom hela arbetslivet.
  • Medlemskapet kostar 100-250 kr/mån för yrkesverksamma och är gratis för studenter.
  • Läs mer och se ditt pris HÄR.

Nästa artikel