”Med Nespresso får man alltid en högkvalitativ upplevelse”

Pontus Frithiof är Stockholmskrögaren som tagit Sverige med storm. Vägen till framgång baseras på att hela restaurangupplevelsen alltid ska hålla högsta kvalitet. Därför var det givet att han valde Nespresso som leverantör av kaffe till sina restauranger.
– Med Nespresso får en alltid högkvalitativ och jämn kaffeupplevelse med bra smaker, säger Pontius Frithiof om samarbetet.

Så får du gratis kaffe av högsta kvalité – direkt till kontoret

När Pontus Frithiof klev in i ett restaurangkök för första gången fick han en wow-upplevelse. Trots att han bara var 16 år gammal visste han direkt att det var inom restaurangyrket som han skulle jobba.

11 år senare öppnade han krogen Pontus in the Green House i samma lokal som han klev in i som 16-åring. Krogen blev utsedd till Sveriges bästa restaurang och sedan dess har framgångarna bara fortsatt för restaurangentreprenören.

Idag driver han flera olika typer av restauranger runt om i Stockholm. Det senaste tillskottet i imperiet är Pontus in the Air på Arlanda där flygresenärerna kan njuta av en riktigt härlig matupplevelse innan avfärd.
– Det känns fantastiskt roligt att jag får fortsätta att jobba med min passion år efter år. Det är väldigt tacksamt, säger Pontus Frithiof.

Vad är då hemligheten till att gästerna hela tiden återkommer till hans restauranger?
– För att man ska skapa en bra restaurangupplevelse är det viktigt att tänka på helheten. Man måste tänka på allting från mat och dryck till inredningen. Men framförallt så är det servicen som är viktig, säger Pontus Frithiof.

Pontus Frithiof menar att största fokus alltid ska ligga på gästerna.
– Det är A och O. Har vi inte nöjda gäster på våra restauranger så har vi inte lyckats, säger Pontus Frithiof.

Så får du gratis kaffe av högsta kvalité – direkt till kontoret

För att kunna erbjuda sina gäster en riktigt god kaffeupplevelse i sina restauranger har stjärnkrögaren inlett ett långsiktigt samarbete med Nespresso. Något som Pontus beskriver som ett enkelt val.
– Nespresso erbjuder en jämnhet i kvalitén med sitt kaffe. Det är viktigt i våra restauranger eftersom det är stressiga miljöer. Då är det viktigt att det är enkelt att göra en kaffe och att det blir lika bra varje gång.

En faktor som spelade stor roll när Pontus valde Nespresso som samarbetspartner var företagets långsiktiga arbete med miljöfrågor. Redan 2003 lanserades Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ som verkar för att bevara miljön i och omkring kaffeodlingarna genom långsiktigt hållbara odlingsmetoder. Genom sina program ser Nespresso även till att kaffeodlarna får hjälp att förbättra sin verksamhet på lokal nivå.

Det är tack vare som det kontinuerliga arbetet med en hållbar produktion av kaffet som Nespresso kan erbjuda en riktigt god smakupplevelse med varje kopp.
– Vårt samarbete med Nespresso har rullat på fint. Det är ett väldigt roligt företag att jobba med och de har bra idéer och vill synas på rätt sätt, säger Pontus Frithiof.

Men i slutändan så handlar det ju förstås om vad gästerna tycker om kaffet.
– 9 av 10 är väldigt positiva till kaffet från Nespresso. Många tänker kanske att det krävs en barista för att det ska bli bra plus att det anses lite hippare. Men ska man göra en bra kaffe dygnet runt 365 dagar om året, då blir det alltid bra resultat med Nespresso, säger Pontus Frithiof.

JUST NU: Få en kostnadsfri testperiod av Nespresso till ditt företag – tar inte ens en minut.

Nästa artikel