Ta hand om dina fötter i höst – det här ska du tänka på när du köper skor

De flesta är noga med utseendet på sina skor men har inte koll på om de är anatomiskt utformade. Därför har skotillverkaren ECCO gett sin kollektion Exostrike en innovativ design, samtidigt som skorna vårdar dina fötter. Här är fem viktiga punkter du alltid bör tänka på när du väljer skor.

Lika starka som skottsäkra västar – kolla in ECCO:s senaste nyhet Exostrike Dyneema!

Det finns många faktorer att hålla koll på för att göra ett bra val för dina fötter. Det ska vara bekvämt och skönt för foten, men så vill man såklart att det ska vara snyggt också. ECCO har tänkt på alla delar när de tog fram den senaste nyheten ECCO Exostrike – en sko som lämpar sig både för vandring och citymiljö.

Här är fem punkter att hålla koll på när man ska välja skor:

1. Materialet
Det bästa för din fot är ett material som inte stänger inne fukt och när det gäller frilufts- och vandringsskor är det samtidigt viktigt att de står emot regn. Det kan låta som en omöjlig ekvation, men faktum är att ECCO har löst problemet då de tog fram nya kollektionen ECCO Exostrike – som både håller vatten ute och andas bra.

2. Sulan
Höst och vinter bjuder på halkiga underlag och en sula med dåligt grepp gör att du spänner dig. Det kan inte bara ge problem med foten utan även med andra delar av kroppen, som till exempel ryggen.

3. Formen
Många har för trånga skor, vilket gör att tår, muskler, senor och ben kläms. Det leder till ett fötterna blir stelare och kan dessutom ge inflammationer i leder och muskler.

4. Rätt stöd
Med en rejäl och inte för mjuk sko minskar du risken för att skada dig genom att exempelvis vricka foten. Dessutom är dämpningen viktig för att hålla foten pigg och spänstig hela dagen.

5. Känslan
Lita på känslan när du provar skor – den som känns skönast är troligen den rätta för dig. Vi har alla olika fötter och därför passar inte en sko för alla. En felaktig sko påverkar ditt steg och det är något som kan ge följder långt senare i livet.

Ja, det finns mycket att tänka på när man ska klä den kroppsdel som faktiskt bär upp hela kroppen. I kollektionen ECCO Exostrike kombinerar man ny teknologi, påkostat material och snygg design. Du kan lita på att skorna är snälla mot fot och kropp, samtidigt som stilen passar lika bra i staden som ute i naturen.

Vårda fötterna i höst och satsa på ett par skor som passar alla tillfällen.

Nästa artikel