Fyrfaldige vinnaren: Här är avancerade tekniken bakom hyllade skon

Äntligen har man kommit på ett sätt att få till en bekväm sko utan att tumma på looken. ECCO:s nya sko Exostrike Dyneema är en sko för både cityliv och skogsvandring – och efter en titt på den snygga modellen är det inte svårt att förstå varför den vunnit guld i så många tävlingar.

Kolla in skorna som består av samma hållbara material som skottsäkra västar.

ECCO:s nyhet Exostrike Dyneema har vunnit fyra priser redan innan den har lanserats. Skorna vann guld i kategorin ”Hiking and Trekking Footwear” på ISPO Awards 2018, vann kategorin ”Footwear” på 2018 Scandinavian Outdoor Award och prisades på 2018 Outdoor Industry Award för att vara en snabb men ändå annorlunda vandringssko.

Inte nog med det, den här urbana vandringskängan vann dessutom den prestigefyllda tävlingen Red Dot Design Award. Det här är en tävling som startades redan år 1955 och priset utses noga av 40 internationella experter som är oberoende av varandra. Och i år gick priset till ECCO:s Exostrike Dyneema.

Hur kommer det sig att den här skon är så hyllad då? Jo, den har en teknik och en design utöver det vanliga och kombinerar storstadslivet med en promenad i skogen perfekt.

– Exostrike Dyneema är den första av sitt slag. I ett hav av likadana skomodeller är det här en riktig uppstickare, säger Nikolai Rabæk Christensen, Head of Outdoor.

Materialet som använts för att ta fram Exostrike Dyneema är noga framtaget för att vara slitstarkt och tåla så väl asfalt som en blöt terräng. ECCO har tagit fram ett speciellt Dyneema skinn, gjort på de starkaste fibrer som finns i världen. Samma fiber används till arbetsutrustning och till och med till skottsäkra västar! Ja, då förstår man att det här är en sko som håller.

– Skorna är gjorda av det starkaste skinnet i världen. Den innovativa tekniken gör ändå att skinnet är väldigt mjukt samtidigt som det är slitstarkt, förklarar Nikolai Rabæk Christensen.

Det som gör att den här skon utmärker sig i kategorin vandringssko är att den är så lätt. Ofta kan vandringskängor kännas väldigt klumpiga, men med Exostrike Dyneema tar man sig fram på lätta steg. Den är 33% lättare än ECCO:s jämförbara skomodeller, samtidigt som den stöder och dämpar bättre.

Lika starka som skottsäkra västar – kolla in ECCO:s senaste nyhet Exostrike Dyneema!

Nästa artikel