Premiär för ECCO Exostrike: En fjäderlätt sko gjord på det starkaste lädret i världen

Man tror inte att en vandringskänga kan vara både slistark och lätt på foten – det ena brukar ofta utesluta det andra. Men nu lanserar ECCO skokollektionen som har allt och lämpar sig därmed för så väl cityliv som en utfärd i naturen.

Kolla in ECCO:s nya kollektion – lämpad för både vandring och cityliv!
Här från alla olika vinklar.

För att hitta en bra vandringskänga brukar man få tumma på smidighet och stil och istället prioritera en tålig sko som tål tuffare terränger. Men nu har ECCO sett till att man inte ens behöver ha ombyte med när man går från jobbet direkt ut i naturen. ECCO Exostrike är så tåliga att till och med en av modellerna, Exostrike Dyneema, är gjorda på samma material som skottsäkra västar. Det här betyder alltså att de här skorna tål det mesta, samtidigt som de passar väl in i en urban miljö.

– Vanliga vandringsskor är bruna, stela och tunga. Exostrike är inget av det – de utmanar det traditionella och finns till för alla som vill gå sin egen väg, säger Nikolai Rabæk Christensen, Head of Outdoor på ECCO.

I och med att skorna är så lätta på foten kommer man faktiskt spara på krafterna. Tack vare mellansulan, som skorna är försedda med, får man extra stuns i stegen och dämpning när man landar.

– Du kommer alltså inte göra av med lika mycket energi under promenaden och därmed känna dig piggare efteråt, säger Nikolai Rabæk Christensen.

Läs mer om den hyllade teknologin bakom ECCO:s senaste satsning – därför klarar den av våt terräng så väl som brännhet asfalt.

Nästa artikel