Största frisörkedjan avslöjar: Här kan du gå från trainee till chef på ett år

Det behöver inte ta lång tid att nå toppen. Det är medarbetarna på Nikita Hair ett levande exempel på. Där får man ständigt vidareutbildningar och flera frisörer har nått chefspositioner på rekordtid. Nu söker företaget fler drivna frisörer över hela Sverige.

– Visar man framfötterna och har viljan finns alla möjligheter i världen. Vissa av våra salongschefer är fortfarande trainees, säger Malin Marklund HR-gerneralist på Nikita Hair.

Nikita Hair är inte bara Sveriges utan Nordens största och främsta frisörkedja. Där arbetar omkring 280 frisörer i Sveriges 36 salonger. Företaget expanderar och söker just nu fler medarbetare som vill vara med på deras häftiga resa.

Oavsett om man börjar som trainee eller certifierad frisör är utvecklingsmöjligheterna oändliga. Alla medarbetare får ständigt vidareutbildningar inom hårvård och teknik för att utvecklas. Visar man att man är driven kan man enkelt klättra på karriärstegen.

– Det är faktiskt så att ungefär 90 procent av alla salongschefer rekryteras internt, säger Malin Marklund.

Sipel är en av alla salongschefer som snabbt klättrat i karriären hos Nikita Hair. Hon har arbetat som frisör i fem år och varit salongschef i ungefär tre år. För henne kom klivet till chef naturligt. Idag är hon salongschef i Mood-gallerian i Stockholm där hon och fyra andra frisörer arbetar.

– Jag har alltid varit väldigt framåt och velat lära mig nya saker. När de frågade om jag ville bli salongschef och starta upp den nya salongen i Mood-gallerian blev jag väldigt glad, säger hon.

Sipel har arbetat på flera olika Nikitasalonger runtom i Sverige. Hon har upptäckt att det allra viktigaste som frisör är att man har passion för yrket och är kreativ.

– Om man är passionerad över det man gör och vill lära sig nya saker är det väldigt enkelt att få verktygen här hos Nikita Hair, säger hon.

Vill man göra karriär hos Nikita Hair är Sipels bästa tips att man ska visa framfötterna, vara driven men också kunna samarbeta med sina medarbetare.

– Vill man bli salongschef är det viktigt att man brinner lika mycket för personalfrågor och att peppa sina kollegor som man gör för själva frisöryrket, säger Sipel.

Det här är Nikita Hair
  • Nordens största frisörkedja
  • I Sverige finns 36 salonger utspridda över hela landet
  • En annställning hos Nikita Hair ger bra månadslön och provision
  • Trygghet med kollektivavtal, OB-ersättning och stora förmåner
  • Nu söker Nikita Hair frisörer över hela landet.
Nästa artikel