Här är frisörerna som gör succé på Youtube

Klippa, borsta, kamma, färga, slinga, styla. Sipel Amedi Faraj har arbetat som frisör i fem år, men för henne räckte inte salongsarbetet. För att kunna nå nya höjder startade hon tillsammans med sin man, Kochar Faraj, upp en Youtubekanal.

– Det räckte inte med en salong, vi ville inspirera en hel värld, berättar hon

Frisöryrket är ett av de mest kreativa yrkena man kan tänka sig. Ingen dag är den andra lik och man möter ständigt nya utmaningar. Det var just det som lockade Sipel till branschen.

Sipel har arbetat på Nikita Hair i fem år, och de senaste tre åren har hon varit salongschef över en salong i Stockholm. Det var faktiskt via Nikita Hair hon träffade sin man, Kochar. Och tillsammans har de byggt upp sitt Youtubeimperium där de har miljontals med visningar och följare.

– Det är så kul att kunna inspirera folk och bli inspirerad samtidigt som man bevarar allt på film.

YouTubeklippen visar när Kochar och Sipel utför sitt hantverk, de turas om att stå framför eller bakom kameran. Alla filmer får mängder av kommentarer där fansen hyllar deras arbete. Men när de lade upp sin första film hade de ingen aning om hur stor det skulle komma att bli.

– Vi gjorde en första film och den fick några hundratusen visningar, så vi fortsatte och allt fler blev intresserade av vad vi höll på med.

Men med motivation och passion kommer man långt. Idag har över 40 miljoner människor sett deras jobb på Youtube. Och det är just passionen som gör att de orkar – trots heltidsjobb vid sidan av.

– Jag ser det inte som ett jobb, jag är så passionerad över det och ser det snarare som en livsstil.

Här kan du spana in deras inspirerande klipp!

Just nu söker Nikita Hair efter fler drivna frisörer och trainees som är redo att ta nästa steg i karriären. Är det du? Skicka in din ansökan här nedan!

Det här är Nikita Hair
  • Nordens största frisörkedja
  • I Sverige finns 36 salonger utspridda över hela landet
  • En annställning hos Nikita Hair ger bra månadslön och provision
  • Trygghet med kollektivavtal, OB-ersättning och stora förmåner
  • Nu söker Nikita Hair frisörer över hela landet.
Nästa artikel