Salongschefen: Det är mer än ett yrke – det är en livsstil

Sipel Amedi Faraj arbetar som salongschef på Nikita Hair i Mood-gallerian i Stockholm. För henne är jobbet så mycket mer än bara ett yrke. Hon har fått resa till både barnhem och stora modevisningar i Barcelona tack vare jobbet. Just nu söker kedjan fler drivna frisörer över hela Sverige.
– Det är ett otroligt varierat jobb. Ingen dag är den andra lik och det är just det jag gillar säger hon.

Sipel började jobba på Nikita för fem år sedan. Hon var väldigt driven och visade snabbt vad hon ville. På bara två år lyckades hon bli salongschef över en helt nyöppnad salong.

– Min resa på Nikita Hair har varit otroligt rolig, jag har fått arbeta på flera olika orter, ta ansvar och klättrat i karriären. Det är väldigt kul att vara med och starta något från grunden, säger Sipel.

En vanlig dag möter hon många olika kunder. Hon klipper och färgar hår, peppar personalen och sköter också en del administrativa uppgifter.

– Det kommer alltid kunder men det är sig aldrig likt eftersom det hela tiden är nya människor med nya historier och alla har olika behov, säger Sipel.

På Nikita Hair utvecklas man hela tiden tack vare fördjupande kurser och utbildningar. Dessutom kan man få följa med på utbildningsresor och stora evenemang runt om i världen, kontrasterna kan vara stora. Sipel har bland annat fått åka till ett barnhem i Litauen och stora hårshower i Barcelona.

– Jag fick hänga med våran grundare till ett barnhem i Litauen, där lekte vi med barnen, hade lite hårsnack och busade, det var otroligt inspirerande, säger Sipel.

Nyckeln till framgång ligger enligt Sipel i frisörens egna händer. Det är viktigt att man brinner för det man håller på med.

– För mig är det mer än bara ett yrke, det är en livsstil. Jag älskar det jag håller på med, säger Sipel.

Vilka egenskaper letar ni efter när ni anställer en ny frisör?

– Det är viktigt att man är framåt och visar att man vill utvecklas. Här får man ständigt utbildningar och kurser för att bli en bättre frisör så det är viktigt att man visar att man vill lära sig mer. Nikita Hair är ett jättebra ställe att utvecklas på, det finns plats för alla att klättra och visa vad de kan, säger Sipel.

Det här är Nikita Hair
  • Nordens största frisörkedja
  • I Sverige finns 36 salonger utspridda över hela landet
  • En annställning hos Nikita Hair ger bra månadslön och provision
  • Trygghet med kollektivavtal, OB-ersättning och stora förmåner
  • Nu söker Nikita Hair frisörer över hela landet.
Nästa artikel