Tjänsten räddade plugget: ”Tidigare var matematik ångestladdat”

Som förälder kan det vara svårt att hjälpa till med barnens läxor, framför allt matematiken som blivit svårare och inte lärs ut på samma sätt längre. Men mamman Johanna och hennes 15-åriga dotter Elin hittade lösningen – i den smarta tjänsten Albert. – Många gånger står Elin inför en matteuppgift som jag själv inte kan lösa, men med hjälp av Albert kan även jag fräscha upp mitt minne, säger Johanna.

Låt Albert höja betygen – just nu får man prova sju dagar gratis!

Man lär inte längre ut liggande stolen till dagens skolungdomar. Precis som med resten av världen har även skolan utvecklats. Att som förälder hänga med i sitt barns skolgång kan därför bli ganska svårt, speciellt med matematiken som man kanske inte använder på daglig basis.

Det kan lätt bli frustrerande för barnet och framför allt för föräldern som är van att kunna hjälpa sitt barn vad det än gäller. För 45-åriga mamman Johanna fanns lösningen närmre än hon trodde – nämligen i sin dotters egen mobil.

Albert är en matematik-app för ungdomar från sjätte klass till första året på gymnasiet. Albert lär ut matte på ett enkelt och begripligt sätt. Han är förprogrammerad och är helt anpassad efter ditt barns årskurs och skolplan. Med hjälp av hundratals animerade lektioner hjälper Albert eleverna att få mattekunskaper som i vanliga fall verkar krångliga och svåra att ta till sig.

– Elin sitter framför sin mobil så många timmar per dag, så jag tycker det är utmärkt att hon kan tillbringa 30 minuter av sin dagliga skärmtid på studier, säger Johanna som själv fått sitt matteminne uppfriskat tack vare Albert.

I och med att Albert är anpassad och programmerad efter så många matteböcker är det inga problem att få hjälp med en specifik uppgift i ett specifikt kapitel i sin bok. Albert ger aldrig bort några svar men hjälper till och förklarar så att eleven själv klarar uppgiften. Efterhand lär sig Albert sin elev och kommer med tips på vad eleven behöver träna lite extra på inför ett prov.

– Tidigare var matematik ångestladdat för oss båda när vi repeterade inför hennes prov, nu kan vi i stället vara lite mer proaktiva och bättre förberedda, säger Johanna.

Låt Albert höja betygen – just nu får man prova sju dagar gratis!

Det här är Albert

  1. Digital privatlärare i matematik – dygnet runt.
  2. En app för smartphone och läsplatta.
  3. Första veckan är helt gratis. Du bara registrerar dig på hemsidan.
  4. Albert vänder sig till elever i årskurs sex upp till första året på gymnasiet.
  5. Hundratals animerade lektioner.
  6. Inbyggd chatt med universitetselever.
Nästa artikel