Fem steg till högre betyg

Att gå i skolan innebär inte att höga betyg kommer av sig självt men det är långt ifrån alla som bara kan borra ned näsan i en bok, läsa den och sedan kunna allt. Det handlar om att hitta en studieteknik och studiestöd som fungerar för just dig.

Låt Albert höja betygen – just nu får man prova sju dagar gratis!

Att hitta sin egen studieteknik är lättare sagt än gjort. Det handlar om att hitta ett sätt där man som elev känner bekväm samtidigt som man lär sig på ett effektivt sätt.

En bra studieteknik är speciellt viktigt när det kommer till matematik där det handlar om att lära sig ett sätt att tänka och inte att bara samla på sig information. Här är fem tips för att hitta en teknik som fungerar och i slutändan höjer betygen.

Planera
Att planera sin tid är en del av att växa upp. Oftast vet man vad som kommer på nästa lektion, skumma därför igenom kapitlet på förhand så kommer det vara lättare att ta till sig informationen under själva lektionen.

Avsätt tid
Det här går att koppla samman med planeringen, att vara så pass vuxen att man viger en timme till studier. Då är man inställd på att plugga och man behöver inte tvinga sig till att hetsplugga precis innan provet. Matteexperterna på Albert rekommenderar även kortare och mer effektivt plugg, cirka 15-20 minuter per gång.

Var effektiv
Se till att inget stör tiden som är avsatt till plugg. Se det så här: om man pluggar effektivt under den tid man ska så går det snabbare än att slöplugga under längre tid.

Sov ordentligt
Under tiden man sover så bearbetar hjärnan ny information. En god natts sömn ökar chanserna att man kommer ihåg det man läst dagen innan.

Ta experthjälp
Tycker man att matte är svårt kan man enkelt ladda ta hjälp av den digitala matteläraren Albert.. Albert är en matematikexpert som finns tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. Albert kan nästan alla matteböcker som elever i Sverige har idag och kan därför hjälpa till med en specifik uppgift. Han ger inga direkta svar, men förklarar på ett enkelt sätt hur man ska tänka för att lösa uppgiften.

Albert lär dessutom känna sina elever och kommer med tips på vad man behöver träna mer på. Han hjälper även till att plugga inför ett kapitelprov eller det nationella provet.

Låt Albert höja betygen – just nu får man prova sju dagar gratis!

Det här är Albert

  1. Digital privatlärare i matematik – dygnet runt.
  2. En app för smartphone och läsplatta.
  3. Första veckan är helt gratis. Du bara registrerar dig på hemsidan.
  4. Albert vänder sig till elever i årskurs sex upp till första året på gymnasiet.
  5. Hundratals animerade lektioner.
  6. Inbyggd chatt med universitetselever.
Nästa artikel