Stora skillnader mellan bankernas ränteerbjudanden

Har du också fått bilden av att bolånevillkoren är desamma, oavsett vilken bank det rör sig om?
Då kan det vara dags att tänka om.
När snitträntan nu har stigit igen finns Compricer och Lendo tillhands för att hjälpa låntagare att hitta rätt bolån – med bäst villkor. 

Klicka här för att se hur mycket du kan spara på ditt bolån

Riksbanken har i flera omgångar sedan inflationsökningen under 2022 valt att höja reporäntan, vilket i sin tur påverkat bankernas bolåneräntor. De rekordlåga räntorna är numera blott ett minne, och det lönar sig åter att se över sitt bolån.

För visst skiljer sig räntorna från aktör till aktör på bolånemarknaden. Som exempel kan man se att banken med lägst rörlig listränta idag, Skandia, ligger hela 36 punkter (0,36 procentenheter) under storbanken Nordea. Genom att välja rätt låneförmedlare kan man således spara tusenlappar, och det finns hjälp att få när man ska ansöka om, eller omförhandla, bolån.

Compricer har i flera år hjälpt kunder att få marknadens bästa lånevillkor. Genom att samarbeta med Lendo kan man jämföra flera olika banker och låneinstitut, vilket leder till att man ofta  sänka de befintliga lånekostnaderna.

Man ska inte heller glömma att ett bolån innehåller mer än enbart räntekostnaden. Här hjälper en handläggare hos Lendo till genom att först höra efter vilka behov kunden har, för att sedan låta storbankerna slåss om att bli just din långivare.

I takt med att räntorna nu har stigit kan det med andra ord vara bra att se över sitt lån, eller hitta det bästa alternativet om man är ny på bolånemarknaden. Klicka på länken nedan för att få hjälp på vägen mot ett bättre bolån.

Klicka här för att se hur mycket du kan spara på ditt bolån

Nästa artikel