Stora skillnader mellan bankernas ränteerbjudanden

Har du också fått bilden av att bolånevillkoren är desamma, oavsett vilken bank det rör sig om?
Då kan det vara dags att tänka om.
När snitträntan nu kan vara på väg upp igen finns Compricer och Lendo tillhands för att hjälpa låntagare att hitta rätt bolån – med bäst villkor. 

Klicka här för att se hur mycket du kan spara på ditt bolån

Juli förde med sig den lägsta snitträntan för lån bundna på tre månader, sedan bankernas mätningar infördes för sex år sedan. Men när mätningen för augusti nyligen presenterades visade det sig att trenden verkar vända. Orsaken? Bankernas räntor skiljer sig åt – och det rejält.

Som exempel visade mätningen att snitträntan hos Danske Bank numera ligger på 1,74 procent, vilket kan jämföras med det billigaste alternativet, Stabelo, vars snittränta låg på 1,13 procent. Det innebär att det skiljer mer än 12 000 kronor per år i räntekostnader mellan de olika erbjudandena.

Compricer har i flera år hjälpt kunder att få marknadens bästa lånevillkor. Genom att samarbeta med Lendo kan man jämföra flera olika banker och låneinstitut, vilket leder till att man ofta  sänka de befintliga lånekostnaderna.

Man ska inte heller glömma att ett bolån innehåller mer än enbart räntekostnaden. Här hjälper en handläggare hos Lendo till genom att först höra efter vilka behov kunden har, för att sedan låta storbankerna slåss om att bli just din långivare.

I takt med att räntorna nu verkar vara på väg uppåt kan det med andra ord vara bra att se över sitt lån, eller hitta det bästa alternativet om man är ny på bolånemarknaden. Klicka på länken nedan för att få hjälp på vägen mot ett bättre bolån.

Klicka här för att se hur mycket du kan spara på ditt bolån

Nästa artikel