Så håller du koll på lånen när räntorna stiger

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad – men varslar om räntehöjningar kommande åren.
Den som är ute i tid kan således undvika en ekonomisk smäll när detta påverkar ens bolån.
Med Compricers hjälp blir det lätt att se över sina alternativ tillsammans med en lånehandläggare från Lendo, och på så sätt sänka sina räntekostnader.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Under flera års tid har reporäntan antingen varit på noll, eller till och med på minus. Effekten har blivit att bankerna tävlat om att ha lägst ränta, vilket varit gynnsamt för lånekunder.

Men i takt med att inflationstakten fortsatt att vara hög så har Riksbanken valt att höja reporäntan under det senaste året. För den som sitter med en rörlig bolåneränta syns effekten redan nu, och för den som ska ansöka om bolån kan det vara bra att ta hjälp för att navigera rätt i bolånedjungeln.

Compricer har i flera år hjälpt kunder att få marknadens bästa lånevillkor. När du skickar in en ansökan via Compricer går den direkt till Lendo, och ofta leder genomlysningen till sänkta lånekostnader. Som exempel: Om Lendo kan sänka din ränta med 0,50 procentenheter innebär det en besparing på 5 000 kronor om året för varje miljon du har i lån. Tjänsten kan mycket komma att bli extra användbar när räntorna åter stiger.


Man ska inte heller glömma att ett bolån innehåller mer än bara räntekostnaden. Här hjälper en handläggare till genom att först höra efter vilka behov kunden har, för att sedan låta storbankerna slåss om att bli just din långivare.

Genom att klicka på länken här nedan så får man som låntagare möjlighet att se över vilket alternativ som passar en bäst. Det spelar ingen roll om man har ett existerande bolån sedan tidigare eller om man är i färd med att ta sig in på bostadsmarknaden – Compricer kan hjälpa en oavsett.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Nästa artikel