Elräkningarna skjuter i höjden – men det finns sätt att spara pengar

Vintern är här med skyhöga elpriser som följd.
Men misströsta inte: nu är det läge att se över sitt avtal.
En jämförelse visar att man kan spara hela 4 000 kronor per år på att byta elavtal.
Jämför gratis på några minuter.

Fyll i din ansökan här för att få veta hur mycket du kan spara på ditt elavtal

Vintern har Sverige i ett järngrepp med snö och minusgrader på de flesta håll i landet.
Det har också fått påverkan på elpriset. Många kunder upplevde en obehaglig överraskning när de öppnade senaste elräkningen och kunde skåda en betydligt dyrare faktura än tidigare.
– Förra året hade vi låga elpriser, så kallade spotpriser, under vintern på runt 10-20 öre/kWh. Men tisdagen 19 januari låg elpriset på mellan 45 och 46 öre/kWh, säger Compricers sparekonom Christina Sahlberg.

Åt vädrets makter finns inte mycket att göra. Men det går faktiskt att påverka sitt eget elpris genom att se över elavtalet. Priserna skiljer sig nämligen åt en hel del mellan olika aktörer och en snabb jämförelse visar att det finns pengar att spara på att byta elavtal.

Compricer har grävt djupt i priserna och skillnaden är slående: Ett rörligt avtal i elområde 3 och med en förbrukning på 15000 kWh, kostar mellan 413 kronor och 744 kronor varje månad. Det motsvarar en skillnad på nästan 4000 kronor utslaget över ett helt år.
– Många känner inte till att priserna är så pass olika. Det här är pengar som man kan göra betydligt roligare saker för än att betala onödigt dyra elräkningar, säger Christina Sahlberg.

Är du också trött på att betala onödigt mycket för elavtalet? Fyll i dina uppgifter enkelt hos Compricer och få hjälp av en handläggare att hitta lägst pris. Som uträkningen visar kan det finnas stora pengar att spara.

Fyll i din ansökan här för att få veta hur mycket du kan spara på ditt elavtal

Nästa artikel