Här är lösningen om du har svårt att få bolån

En betalningsanmärkning kan göra det svårt att få bolån.
Åtminstone var det så förr i tiden.
Numera tar många banker sig tid att faktiskt se över den nuvarande betalningsförmågan – och beviljar ett bolån med schyssta villkor.
Så här kan du göra för att få kostnadsfri hjälp med att hitta den bästa räntan.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

En betalningsanmärkning kan hända alla. En missad räkning, skulder som gått till inkasso eller obetalda skatter gör att man kan få en anmärkning hos olika kreditupplysningsföretag. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och har historiskt inneburit att det kan vara svårt att få bolån. Men det viktigaste är naturligtvis hur den framtida betalningsförmågan ser ut – något som allt fler banker också insett de senaste åren.

Nu kommer ytterligare tips på hur det kan bli lättare att få ett bolån för den som har svårt att beviljas. Genom att ansöka genom jämförelsetjänsten Compricer och ta hjälp av handläggare hos Lendo når man ut till många olika banker på en och samma kreditupplysning.


Efter en ansökan hos Compricer tar Lendo dialogen med banken, presenterar alternativen – och guidar hela vägen till den bästa möjliga räntan.
– Vi brinner varje dag för att hjälpa hushållen med sin privatekonomi. Totalt har vi hjälpt över 200 000 personer med att jämföra lån, säger Christina Sahlberg som är sparekonom hos Compricer.

Andra skäl som gör att många upplever det svårt att få ett bolån kan vara att man saknar fast anställning, har skulder eller att man förgäves redan gjort flera ansökningar, med olika kreditupplysningar som följd. Även här kan en ansökan via Compricer och Lendo vara lösningen på problemen.
– Att ansöka ställer inget krav på fast jobb. Det är kostnadsfritt att skicka in sin ansökan och man får personlig hjälp hela vägen, säger Christina Sahlberg.

I genomsnitt sparar kunderna 6 000 kronor per år på lägre boräntor. Kom igång med en ansökan på några minuter.

Klicka här för att se hur mycket du kan sänka dina boendekostnader

Nästa artikel