Diabetesmånaden: Stötta kampen mot Sveriges vanligaste, livshotande och obotliga sjukdom hos barn

Idag får flera barn i Sverige beskedet att de drabbats av typ 1-diabetes.
Som det ser ut nu kommer de att få leva med sjukdomen för resten av livet.
Deras enda hopp är att forskarna ska lyckas lösa gåtan bakom sjukdomen – men för att forskningen ska kunna fortsätta behövs fler månadsgivare.

Fler månadsgivare behövs för att forskningen ska kunna fortsätta. Registrera dig här >>

Typ 1-diabetes är en orättvis sjukdom som kan drabba vem som helst och hälften av de som insjuknar i Sverige är barn. Sjukdomen kan ge mycket allvarliga komplikationer och leda till för tidig död.

På samma sätt som det Rosa Bandet står för kampen mot cancer är den Blå Knuten en symbol för kampen mot typ 1-diabetes. November kallas även för ”diabetesmånaden” och är en månad då sjukdomen uppmärksammas extra mycket, bland annat genom kampanjen Blå Knuten.

Typ 1-diabetes blir allt vanligare och för många som insjuknar är det svåraste beskedet att det inte finns något botemedel och ingen förklaring till varför just de drabbats.

Forskarna kämpar för att hitta orsaken och ett botemedel men än så länge är sjukdomen som en olöst knut – och det är det som den Blå Knuten står för. Bakom symbolen och kampanjen står Barndiabetesfonden som samlar in pengar till forskningen.

Ditt stöd behövs NU – HÄR kan du snabbt och enkelt registrera dig som månadsgivare!

Tusentals barn, unga och vuxna lever idag med typ 1-diabetes i Sverige. De behöver hålla sina blodsockernivåer under bevakning dygnet runt och måste i snitt ta över 2 000 insulininjektioner och 3 000 blodprover varje år – bara för att överleva.

Barndiabetesfondens vision är att de drabbade ska slippa ifrån alla dessa måsten och kunna leva ett vanligt liv som inte ständigt påverkas av sjukdomen. Genom att bli månadsgivare för Barndiabetesfonden kan du bidra till att forskningen kan fortsätta och hjälpa till att lösa den blå knuten.

För 100 kronor i månaden kan du vara med och besegra typ 1-diabetes. Vänta inte – bli givare nu!

Nästa artikel