Tre berättar: Vi blev utsatta för brott på internet – så skyddar vi oss nu

Publicerat: 2022-22-4

Att bli utsatt för brott på internet blir allt vanligare. För att skydda sig rekommenderas en VPN-tjänst från NordVPN. Det är även vad Liam, 24, rekommenderar efter att ha fått sina kreditkortsuppgifter stulna.
– Använd alltid, alltid, alltid ett VPN, säger han.

Surfa säkert – skaffa en VPN-tjänst från NordVPN! Teckna nu och få upp till 68% rabatt + 4 månader gratis!

Att röra sig ute på internet är tyvärr inte riskfritt. Inte minst om du kopplar upp dig på offentliga nätverk så finns risken att utsättas för id-kapning, dataintrång eller att någon tar dina kreditkortsuppgifter.

För att skydda sig rekommenderas en VPN-tjänst. VPN är kort för virtuellt privat nätverk och skulle lättast kunna beskrivas som en slags tunnel mellan dig och internet som krypterar din data och på så sätt gör att hackarna inte kan komma åt dina känsliga uppgifter.

Den ledande VPN-tjänsten på marknaden heter NordVPN. De har över 14 miljoner användare över hela världen och är den ledande säkerhetslösningen när det kommer till internetsäkerhet.

Utöver själva VPN-tjänsten, som gör att du surfar både anonymt och säkert, ingår även funktionen Threat Protection. Det är en avancerad funktion som hjälper dig att identifiera skadliga filer, hindrar dig från att hamna på skadliga webbplatser och blockerar spårare och påträngande annonser på direkten.

Skaffa ett VPN från NordVPN – nu med funktionen Threat Protection.

En av alla som utsatts för brott på internet är Liam, 24. Det var när han märkte att det hade försökt dras närmare 50 000 kronor från hans konto som han insåg att någon hade stulit hans kreditkortsuppgifter online.

– Jag kände mig hjälplös när jag insåg att någon hade stulit mina uppgifter. Ingen ska behöva vara med om något sådant, säger han.

Tack och lov hade Liam ställt in en maxgräns för sitt konto vilket gjorde att transaktionen inte gick igenom. När han upptäckte försöket kontaktade han sin bank och spärrade kortet.

Efter erfarenheten har han lärt sig en läxa och surfar numera alltid med en VPN-tjänst från NordVPN.

– Använd alltid, alltid, alltid ett VPN när du ska köpa något eller lägger in någon form av information online. Det finns folk där ute som tycker att det är ”kul” att stjäla information och pengar från folk online.

Även Sean, 33, fick sina kortuppgifter stulna online.

– Jag fick reda på det när jag såg att kontoutdraget från mitt kreditkort var alldeles för högt. Jag ringde banken och fick höra att jag hade gjort flera dyra köp i Sydkorea, säger han.

Banken spärrade då Seans kort och tack och lov kunde han i slutändan få sina pengar tillbaka. Händelsen fick honom dock att omvärdera sin syn på internetsäkerhet.

– Numera sker alla mina internetköp genom NordVPN.

Men det är inte bara kreditkortsuppgifterna som riskerar att hamna i fel händer. Även inlogg till email eller andra sociala medier riskerar att bli kapade. Brian, 54, berättar om hur han fick sitt Google-konto hackat.

– Vi upptäckte det tidigt, så den enda skadan vi märkt hittills är förlusten av ett 15 år gammalt Google-konto som innehåller mycket information.

Efter händelsen ser han till att alltid använda en VPN-tjänst från NordVPN.

– Använd alltid ett VPN och var försiktig med offentliga nätverk.

Vill du också kunna känna dig trygg på internet – skaffa en VPN-tjänst från NordVPN i dag! Just nu har de ett erbjudande som innebär att du får upp till 68% rabatt + 4 månader gratis vid tecknandet av en 2-årsprenumeration.

Ta del av erbjudandet genom att klicka här!

Det här är NordVPN

NordVPN är den marknadsledande VPN-tjänsten med över 14 miljoner användare. Syftet med tjänsten är att skapa ett friare och säkrare internet – för alla.

Med NordVPN får du:

☑️ Säkert internet

☑️ Strikt policy om inga loggar

☑️ Möjlighet att koppla upp dig på över 5400 servrar i 59 länder

☑️ Global åtkomst till hundratals streamingplattformar världen över

☑️ Möjlighet att använda tjänsten på sex olika enheter samtidigt

☑️ Den nya funktionen Threat Protection som blockera skadlig programvara, spårare och påträngande annonser

Klicka här för att komma till nordvpn.com, där du kan läsa mer om tjänstens samtliga funktioner.   

Nästa artikel