Pernilla, 52, om skönhetsoperationerna: ”Äntligen känner jag mig bekväm i min egen kropp igen!”

Publicerat: 2021-9-12

Hängande mage efter tre graviditeter och trötta ögonlock. Efter 50-strecket ville Pernilla Holm, 52, återställa delar av sin kropp till det som en gång varit.
– Jag önskar att jag hade gjort de här operationerna tidigare! Det blev galet bra och jag rekommenderar alla i samma sits att boka en första konsultation hos Akademikliniken, säger hon.  

Boka tid för konsultation – det tar bara några minuter och är inte bindande.

Efter många år av funderingar, research av bilder från skönhetsoperationer och tv-tittande på makeover-program bestämde sig Pernilla Holm för att genomföra buk- och ögonlocksplastik. Hon hade redan gått ned i vikt men trots det hängde magen än mer.

– I många år upplevde jag att mitt utseende inte speglade mitt mående. Jag kände mig glad och pigg, men en hängande mage och trötta ögonlock gjorde att jag såg sur, ledsen och tio år äldre ut. Jag ville kunna se mig själv i spegeln och bli glad, säger Pernilla.

Konsultationssamtal var första steget
Som ett första steg bokade Pernilla ett konsultationssamtal hos Akademikliniken – en klinik som hon hört mycket gott om från bekanta som genomfört operationer där.

– Det viktigaste för mig var att kliniken ingav säkerhet och trygghet. Det gjorde verkligen Akademikliniken! Det är en seriös och väletablerad klinik med många kirurger, vilket gjorde valet väldigt lätt faktiskt, säger Pernilla.

Hon kände direkt trygghet med kirurgen under konsultationssamtalet, där de tillsammans gick igenom hennes förväntningar, förberedelser, information om ingreppen, eftervård och förväntat resultat. Därefter bokade Pernilla in en tid för operation av både ögonlock och buk.

”Jag är otroligt nöjd!”
Jag var väldigt nervös inför bukoperationen, framför allt eftersom jag skulle bli sövd. Men det gick faktiskt över förväntan och jag kände mig så omhändertagen. Efter operationen kunde jag ringa kirurgerna när som helst med minsta lilla fundering, säger Pernilla.

Och resultatet? Det blev bättre än hon hade förväntat sig.

– Jag är otroligt nöjd med både mage och ögon. Nu kan jag äntligen se mig själv i spegeln och känna mig bekväm i min egen kropp. Jag har köpt en hel del nya kläder som sitter som en smäck! Dessutom hänger inte ögonen på samma sätt som innan och jag ser inte ledsen och sur ut längre. Mina vänner säger att jag ser tio år yngre ut, minst, säger Pernilla.

Vad är ditt tips till människor som funderar på att göra en skönhetsoperation?
– Vänta inte för länge om du går i de här tankarna! Jag önskar att jag gjort operationerna tidigare. Så jag tycker att man ska boka in en första konsultation hos Akademikliniken för att själv få en uppfattning om hur fantastiskt bra och kompetenta deras kirurger är.

Boka tid för konsultation – det tar bara några minuter och är inte bindande.

Nästa artikel