Lista: Tänk på det här innan du bokar en plastikoperation

Publicerat: 2022-13-1

För den som är intresserad av att göra plastikkirurgi finns flera säkerhetsaspekter att ta hänsyn till innan man bokar. På Akademikliniken arbetar endast legitimerade plastikkirurger med lång erfarenhet av både estetiska och rekonstruktiva operationer – för din säkerhet och trygghet.

Boka tid för konsultation i Stockholm – det tar bara några minuter och är inte bindande. Se alla lediga tider här!

Många som gör en skönhetsoperation tänker inte på riskerna som är förknippade med den här typen av operationer, i synnerhet på kliniker utomlands. I januari 2022 uppmärksammade DN Angelica, som drabbades av resistenta bakterier efter att ha gjort skönhetsoperationer utomlands.

Listan över liknande fall kan göras lång. Därför är säkerhetsaspekten mycket viktig när man står inför en skönhetsoperation.

Här är 3 viktiga säkerhetsaspekter att tänka på:

  • Är klinikens personal legitimerad?

Vilken läkare som helst kan kalla sig estetisk kirurg, utan att nödvändigtvis ha utbildning inom detta specialistområde. Ska man genomföra en plastikoperation är det viktigt att kontrollera att kirurgen verkligen är specialist i plastikkirurgi – en titel man får efter 5 års specialistutbildning.

  • Var genomförs operationen?

Plastikoperationer som sker i en miljö som är sjukhusklassad med modern utrustning garanterar att operationen kan genomföras på ett säkert sätt. Hos Akademikliniken utförs alla operationer i fullt utrustade operationssalar, och efteråt tas man om hand på en uppvakningsavdelning med ständig uppsikt av kompetent personal.

  • Vad händer om något går fel?

Fråga kliniken vilka försäkringar och garantier som finns för operationen. Patientskadelagen kräver att alla privata vårdgivare har en patientförsäkring. Dubbelkolla även vad som gäller om det behövs ett sekundärt ingrepp efter operationen – vem står för kostnaden då? Akademikliniken har självklart en patientförsäkring, men också trygghetsgaranti på alla operationer (alla primära ingrepp). Läs mer om trygghetsgarantin här.

Boka tid för konsultation i Stockholm – det tar bara några minuter och är inte bindande. Se alla lediga tider här!

OM AKADEMIKLINIKEN
– Akademikliniken erbjuder ett unikt helhetsomhändertagande: allt från plastikkirurgi, injektionsbehandlingar, avancerad hudvård, åderbråcks- och kärlbehandlingar och estetisk tandvård.
– Som patient hos Akademikliniken är du i trygga händer – ditt välbefinnande och din integritet kommer alltid i första hand
– Akademikliniken har över 30 års erfarenhet i branschen och samtliga behandlingar utförs av legitimerad och/eller auktoriserad personal

Nästa artikel