Toppstudenten Niclas: Så pluggar du mer effektivt

Publicerat: 2019-17-1

Niclas är en av My Academys mest erfarna studiecoacher. Genom åren har han hunnit hjälpa många elever till både bättre betyg och självförtroende.

Toppa betygen med My Academy – 9 av 10 elever lyckas höja betygen.

Niclas har hjälp elever i flera olika ämnen, allt från matematik till samhällskunskap och naturkunskap. Hans första elev har han arbetat med i några år nu och eleven har utvecklats väldigt mycket under tiden.

– Nu har han själv börjat ta mer och mer initiativ under lektioner och när vi träffas, berättar Niclas.

Och det är inte bara Niclas som ser resultaten. Både föräldrar och lärare är oerhört nöjda.

– Det har varit roligt att se framstegen inte bara i hans kunskap utan även i hans självförtroende. Lärarna har gett honom väldigt goda ord, säger Niclas.

Vill du att Niclas eller någon av My Academys andra studiecoacher hjälper ditt barn med läxorna? Klicka HÄR för att komma i kontakt med en studiecoach.

Men hur ska man egentligen göra för att nå högre resultat? MyAcademy vänder sig både till de som vill nå toppresultat för att kanske komma in på sin drömutbildning men också de som har svårt att hänga med i klassrummet och nå målen. Här delar Niclas med sig några av hans bästa pluggtips:

 1. Använd telefonen
  Det finns många bra appar som kan underlätta studierna, inte minst digitala flashcards, perfekt att använda när man är på resande fot eller hemma.
 1. Studera tillsammans
  Det är inte alltid roligt att sitta själv och skriva texter, läsa glosor eller räkna matte. Det blir roligare om man har en kompis att det prata med under tiden, då blir det även lättare att komma ihåg det man gått igenom.
 1. Kom ihåg att planera
  Ta fram allt som behövs till studiestunden och se till att alla störande moment är borttagna, lägg till exempel undan mobilen.
 1. Plugga lite varje dag
  Även om det inte finns läxor att göra kan man alltid gå igenom anteckningar eller repetera baskunskaperna.
 1. Dokumentärer, podcast, nyheter
  Lyssna på dokumentärer, podcast eller nyheter istället för musik på väg till eller från skolan. Det är ett mycket enkelt sätt att få de där lilla extra kunskaperna.

Toppa betygen med My Academy – 9 av 10 elever lyckas höja betygen.

Nästa artikel