Studiecoachen Lovisa: ”Gick från F till B”

Publicerat: 2020-28-8

Lovisa har varit studiecoach i två år och hjälpt flera elever till ökad studiemotivation och högre betyg. Hon minns en av hennes elever extra väl:
– Särskilt stolt är jag över en elev som med min hjälp lyckades ta sig från ett F till ett B i franska, en fantastisk prestation!

Så kan man toppa betygen i höst – kontakta My Academy’s studiecoacher redan i dag.

Som studiecoach är man expert på att hjälpa både elever som kämpar med att nå betygen och elever som vill nå toppbetyg för att komma in på drömutbildningen. Med My Academy lyckas så många som 9 av 10 elever att höja betygen.

Lovisa hjälper flera elever och försöker väcka deras nyfikenhet och viljan att lära sig.

–  Att få vara med när någon får en aha-upplevelse, där allting plötsligt faller på plats, är något alldeles speciellt.

Som förälder är det inte alltid lätt att hjälpa till med läxorna. Många saknar kunskap i exempelvis matematik, dessutom är det många gånger som eleven lyssnar bättre till en utomstående.

– Självsäkerhet och bättre betyg går ofta hand i hand, och med rätt stöd kan det bli en positiv cirkel.

Så kan man toppa betygen i höst – kontakta My Academy’s studiecoacher redan i dag.

Lovisas tre bästa studietips:

1. Bestäm tid
Bestäm en speciell tid varje vecka som du lägger undan till studier , det är mitt bästa tips för att se till att pluggandet faktiskt blir av. Se till att ta bort distraktioner under denna tid – mobilen får gärna vara i ett annat rum!

2. Bryt ner utmaningar i mindre delar
Att använda delmål och belöna sig själv efter varje avklarat moment är oerhört viktigt för att hålla motivationen uppe.

3. Planering
Bra planering är nyckeln till att börja plugga mer effektivt och känna sig mindre stressad. Jag tycker om att skriva checklistor – vad vill jag hinna med under veckan? Under det här specifika pluggtillfället? När du säter dig ned för att plugga med en checklista vet du precis vad du ska göra och kan fokusera på̊ att steg för steg lösa uppgiften. Det är också̊ väldigt belönande att stryka något du är färdig med, särskilt om du investerat i fina pennor.

Så kan man toppa betygen i höst – kontakta My Academy’s studiecoacher redan i dag.

Nästa artikel