Studiecoachen Kalle: ”Jag gör skolämnena roliga”

Publicerat: 2019-23-8

Studiecoachen Kalle fick en elev som hade svårt med matematiken i skolan.
Men tack vare Kalles hjälp och smarta råd kring studieteknik vände allt.
– Efter 3 månader räknade han både bättre och snabbare för då underlättades tänkandet av en bra organisation, säger Kalle.

 Så kan man toppa betygen i vår – 9 av 10 elever höjer betygen med hjälp av My Academy. 

Nu drar vårterminen igång och allvaret börjar med läxor, prov, inlämningsuppgifter och så småningom Nationella. Men har man inte den rätta studietekniken och stödet är det lätt att börja halka efter.

Det här är som My Academy och deras läxhjälptjänst gör stor skillnad. Deras studiecoacher träffar eleven och går igenom läxorna tillsammans i lugn och ro. Studiecoacherna är ofta själva studenter på några av landets bästa universitet och har gedigen studieerfarenhet. En av dem är Kalle som jobbat som coach i två år.

Kalle trivs med jobbet som studiecoach.

– Jag tycker det känns meningsfullt och roligt att få hjälpa ungdomar med att tänka om gällande rutiner och skolarbete. Det är givande att se att man gör skillnad, berättar han.

Så kan man toppa betygen i vår – 9 av 10 elever höjer betygen med My Academy.

Han minns särskilt en elev där han uppmanade honom att upprepa rutinerna i matematik varje vecka.

– Rutinerna handlade främst om att skriva och presentera tydligt, ordnat och logiskt. I början gick det långsamt och han fastnade fortfarande på detaljer han redan hade skrivit ned. Men efter tre månader räknade han både bättre och snabbare för då underlättades tänkandet av en bra organisation, berättar han.

Genom åren som coach har Kalle fått fin respons både från elever och föräldrar.

– Föräldrar har sagt att jag lyckas göra skolämnen roligare. Att deras barn, alltså mina elever, till och med pratar engagerat om vad de har lärt sig under middagarna.

Vilka passar My Academy för?

– My Academy passar främst för elever som egentligen vill lära sig, men som mister intresset på grund av svårigheter med att komma igång, strukturera och ta tag i svagheter. I vissa fall har folk använt tjänsten för att lära sig ett nytt ämne utanför skolans regi.

Så kan man toppa betygen i vår – 9 av 10 elever höjer betygen med My Academy.

Nästa artikel